Štrajk učitelja

Neke škole već prekidaju štrajk: ‘Istina je, mislim da smo mi i prvi u Hrvatskoj, a evo i zašto’

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Evo vam i jedne situacije od prije dva dana. Roditelji su nam u školu doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko nam poručili 'evo vam ih'. Na kraju smo s djecom otišli u knjižnicu...



Jedna sinjska osnovna škola danas prekida sve štrajkaške aktivnosti, a njihovim učenicima od petka, 29. studenog ponovo počinje redovna nastava. Riječ je o OŠ Marka Marulića, čiji je v.d. ravnatelja Marko Križanac na web stranicama škole objavio da od petka počinje redovita nastava u dvije smjene, po redovitom rasporedu, kako je i predviđen za svaki petak.


– Istina je, mislim čak da smo i prvi u cijeloj zemlji. Učitelji koji su u štrajku održali su sastanak, a mene su obavijestili danas oko 11 sati da se prekida štrajk i da se od sutra vraćaju svim redovnim aktivnostima u školi, rekao je u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Marko Križanac, v.d. ravnatelja.


– U zavidnom smo položaju, mogao bih tako reći, jer sigurno nećemo morati nadoknađivati više od jednog do dva dana, možda tri dana, nema puno štete – pojasnio je.




Sinjska škola inače je djelomično štrajkala, a uz matičnu u Sinju, ima i tri područne, dakle one od 1. do 4. razreda.


– Evo vam i jedne situacije od prije dva dana. Roditelji su nam u školu doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko nam poručili ‘evo vam ih’.


Na kraju smo s djecom otišli u knjižnicu. Pretpostavljam da su se roditelji oko toga prije i dogovorili. Moguće da je i ta situacija utjecala na sve ostalo što se jučer i danas u Sinju događalo, zaključio je v.d. ravnatelja.


No, osim OŠ Marka Marulića u Sinju, štrajk prekida i Tehnička škola Slavonski Brod.


– Dragi učenici, obavještavamo vas da od sutra kreće redovito održavanje nastave u Tehničkoj školi.


U nadi da ćete svi vidjeti ovaj poziv i odazvati se redovitim školskim obvezama, unaprijed vam se zahvaljujemo na dosadašnjem razumijevanju.


Dodatna posebna obavijest za naše maturante: sutra 29.11.2019. u 12.20 h u amfiteatru, održat će se sastanak u svezi prijave ispita za Državnu maturu.


Još jednom, hvala svim učenicima i njihovim roditeljima koji su imali razumijevanja za ovu situaciju. Vaša ravnateljica, Vikica Lukić, stoji u priopćenju Tehničke škole iz Slavonskog Broda na Facebooku.