Pozvani vjerovnici

Neka im je Bog na pomoći: Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u S. Brodu pred stečajem

Hina

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler



ZAGREB  Trgovački sud u Osijeku donio je zaključak kojim se poziva vjerovnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije (BDM) u Slavonskom Brodu, koji je i podnio prijedlog za otvaranje stečaja, da u roku od osam dana dostavi valjane isprave »kojima će učiniti vjerojatnim postojanje svoje tražbine prema dužniku«.


U sudskom zaključku se navodi i da će se, ukoliko predlagatelj ne dostavi zatražene dokumente u navedenom roku, prijedlog za otvaranje stečajnog postupka odbaciti kao nedopušten.


Sudska odluka uslijedila je nakon što je sredinom travnja objavljen oglas u kojem je navedeno da ukupan dug te župe, a na temelju rješenja Fine, iznosi 303.852 kune. U zahtjevu Fine za provedbu skraćenog stečajnog postupka navodi se i da ta brodska župa nema zaposlenih te ima otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.




Na temelju prijedloga Fine sredinom travnja sud je objavio oglas u kojem se pozivao velečasni Krunoslav Karas da u roku od petnaest dana dostavi popis imovine i obaveza Župe, a istovremeno su i pozvani vjerovnici da predlože otvaranje stečajnog postupka te uplate 10.000 kuna za podmirenje troškova.


U najnovijem sudskom rješenju stoji da je vjerovnik koji je podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka uplatio zatraženi predujam, ali nije dostavio valjane dokumente o postojanju i iznosu svoje tražbine prema župi te je pozvan na dopunu prijedloga.