Prevaranti vrebaju

Ne nasjedajte na lažnu ‘Iskonovu’ poruku koja vam obećava skupi mobilni telefon

P. N.

Reuters

Reuters

 'Ova "nagradna igra“ nije Iskonova, kao niti navedena stranica', pojasnili su nam u Iskonu



Internetska obavijest o navodnom dobitku s logom tvrtke Iskon zbunila je mnoge građane, a uspostavilo se da je riječ o prevari s kojom Iskon nema nikakve veze.


Naime, jedna nam je čitateljica ispričala kako je naišla na navodnu Iskonovu obavijest koja kaže da je upravo ona jedan od sto sretnika koji su osvojili mobilni uređaj I-Phone ili Samsung.


Na tom linku ju je zatim navodni Iskon pozvao da odgovori na nekoliko pitanja, koja se odnose na vrstu mobilnog uređaja koji koristi, te na operacioni sustav koji koristi.




Kad je odgovorila na sva pitanja pojavila se poruka ‘Osvojili ste I-Phone’ koja ju je odvela na stranicu gdje je trebala uplatiti 1 euro kako bi ‘osvojila’ mobitel te se od nje zahtijevalo da upiše svoje povjerljive podatke, poput broja kreditne kartice.


Naša je čitateljica tada pomislila da je vjerojatno riječ o prevari te je prekinula postupak plaćanja. Nazvala je zatim Iskonove službenike, koji su potvrdili da Iskon nije organizirao nagradnu igru te da je riječ o prevari. 


I sami smo se obratili tvrtki Iskon za pojašenjenje. ‘Ova “nagradna igra“ nije Iskonova, kao niti navedena stranica’, pojasnili su nam u Iskonu.