Jadranski derbi

Navijaču koji je s metalnom vatrogasnom štipaljkom uletio na Poljud zatvorska kazna

Hina

Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Odvjetnik nepravomoćno osuđenog Dominika Mamića je najavio žalbu, a do tada će njegov branjenik ostati u zatvoru



 Zabranu dolaska na utakmice reprezentacije i HNK Hajduk u sljedećih 18 mjeseci, 105 dana zatvora, te dodatnih 15 dana pritvora dobio je 22-godišnji Dominik Mamić koji je 11. ožujka pred kraj nogometne utakmice između Rijeke i Hajduka na splitskom Poljudu uletio na nogometni teren, uzeo vatrogasnu metalnu štipaljku i trčao za sucem utakmice.


 Tako je u petak nepravomoćno presudio sudac splitskog Prekršajnog suda Tonči Rakela koji je 22-godišnjeg navijača Mamića osudio zbog nedopuštenog ulaska u natjecateljski prostor, maskiranja, posjedovanja predmeta pogodnog za ozljeđivanje, te zbog naročito drskog narušavanja javnog reda i mira. Riječ je o četiri prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima i Zakona o narušavanju javnog reda i mira.


 Odvjetnik nepravomoćno osuđenog Dominika Mamića je najavio žalbu, a do tada će njegov branjenik ostati u zatvoru.




 Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka se igrao 11. ožujka na Poljudu kada su zabilježeni navijački incidenti među kojima je bilo uzvikivanja neprimjerenih riječi, isticanja transparenata neprimjerenog sadržaja, a pred kraj utakmice i Mamićev upad na teren na kojem je trčao za sucem utakmice. Hajduk je zbog tih navijačkih nereda kažnjen sa 80 tisuća kuna i dvije utakmice bez publike.