Ministarstvo zaštite okoliša i prirode

Natalija Božičević imenovana ravnateljicom Nacionalnog parka Plitvička jezera

Hina

Foto Robert Fajt / CROPIX

Foto Robert Fajt / CROPIX

Nova ravnateljica Natalija Božičević je rekla kako vjeruje da će u ministrovu podršku moći ubrzati velike projekte koje rade u parku u suradnji s Ministarstvom



ZAGREB Za ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovana je na razdoblje od četiri godine Natalija Božičević, dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice tog parka, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.


U povodu imenovanja, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je kako je pred ravnateljicom Natalijom Božičević odgovoran posao jer će voditi jedan od hrvatskih najpoznatijih nacionalnih parkova i zajedno s ostalim ravnateljima raditi na ostvarenju cilja da parkovi postanu pokretači održivog razvoja široke regije koja ih okružuje.


Nova ravnateljica Natalija Božičević je rekla kako vjeruje da će u ministrovu podršku moći ubrzati velike projekte koje rade u parku u suradnji s Ministarstvom.




 Diplomirana ekonomistica Natalija Božičević je izabrana na natječaju među 12 kanidatata. Obnašala je više rukovodećih funkcija u raznim poslovnim jedinicama Javne ustanove »Nacionalni park Plitvička jezera« u kojoj je zaposlena od 1999. godine.


Od kraja 2013. vodila je Javnu ustanovu kao vršiteljica dužnosti, u čijem mandatu su pokrenuti projekti razvoja infrastrukture i turističke ponude Parka, a ove sezone bit će otvoren restoran »Lička kuća« koji je 2012. stradao u požaru. Radovi na obnovi vrijedni su nešto više od 7 milijuna kuna i pri samom su kraju, kaže se u priopćenju.