Pat pozicija

Napeta situacija, dogovor nije postignut: Dvjestotinjak ličkih HDZ-ovaca zauzelo središnjicu HDZ-a

Zlatko Crnčec

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

 Darko Milinović i njegovi HDZ-ovci iz Gospića ostali su u zgradi središnjice i traže da im se obrati netko iz vrha stranke kako bi im objasnio kada će se održati izbori u Gospiću te hoće li biti odgođeni i uzbori za predsjednika županijskog HDZ-a



Oko 200 članova HDZ-a grada Gospića nalazi se u praznoj zgradi središnjice HDZ-a nakon što se nisu uspjeli dogovoriti s tročlanim izaslanstvom vrha stranke o načinu održavanja sastanka kojim bi se trebala razriješiti napeta situacija u ličkom HDZ-u.


Tročlano izlaslanstvo vrha stranke – Karlo Ressler, Damir Sesvečan i Dario Nekić – predložili su da lički HDZ-ovci odrede desetak ljudi koji će s njim održati sastanak u jednoj od prostorija središnjice. Međutim, kandidat za predsjednika županijske organizacije Darko Milinović inzistirao je da se sastanak održi u prisustvu svih 200-tinjak članova gospićkog HDZ-a koji su danas u četiri autobusa stigli u središnjicu stranke.


Nakon dva sata pat pozicije trojica predstavnika vrha stranke napustila su zgradu središnjice. Darko Milinović i njegovi HDZ-ovci iz Gospića ostali su u zgradi središnjice i traže da im se obrati netko iz vrha stranke kako bi im objasnio kada će se održati izbori u Gospiću te hoće li biti odgođeni i uzbori za predsjednika županijskog HDZ-a.