Nova predstava u Bujici

Napad na sina poginulog heroja: Glasnovića zanima zna li Glavašević tko je napadao Vukovar i Hrvatsku

Bojana Mrvoš Pavić

Otac, djed i prabaka su mi ubijeni u Vukovaru.  Ovakva retorika se nije koristila ni u najgorim trenucima prosvjeda pred Ministarstvom branitelja, kazao je Glavašević



ZAGREB   »Je li on uopće shvatio tko je napadao Vukovar, tko je napadao Hrvatsku?«, pitanje je koje je zastupnik dijaspore Željko Glasnović, gostujući u emisiji Velimira Bujanca, uputio Bojanu Glavaševiću, u jednom dijelu emisije prozvanom da je jedan od vođa pobune na Filozofskom fakultetu. Osim toga, pitao je javno Glavaševića zna li on uopće što se događalo 1945. godine. Glasnović se javno potužio i da ga se optužuje za verbalni delikt jer je rekao da je »komunistička partija i dalje na okupu«. 


– To je čisti verbalni delikt i to sam već sve vidio u komunizmu! Neokomunisti skupa surađuju i blokiraju istinu – kazao je Glasnović u Bujančevoj »Bujici«, apelirajući na roditelje da ne padaju na tu »verbalnu dimnu zavjesu«. 


– To su fore marksističkih lingvista, od tzv. antifašizma, klerofašizma, nacionalizma. Nemaju pravog streljiva pa manipuliraju djecom. Oni pokušavaju sakriti istinu, a to je da je najveća zločinačka organizacija, komunistička partija, i dalje na okupu –  kazao je saborski zastupnik.




Bojan Glavašević na Glasnovićeve je prozivke odgovorio na Indexu kazavši da ni na koji način ne sudjeluje u prosvjedima na Filozofskom fakultetu, osim što osuđuje Glasnovićeve izjave protiv studenata.


– Otac, djed i prabaka su mi ubijeni u Vukovaru. Rekao bih Glasnoviću da ga može biti sram, ali nema on srama, pa bi to bilo besmisleno. Ovo je ispod svake razine, ovakva retorika se nije koristila ni u najgorim trenucima prosvjeda pred Ministarstvom branitelja – kazao je Glavašević.