Radnici traže pravnu zaštitu

Nalaz inspektora: Poslodavci krše skoro svaku odredbu Zakona o radu!

Gabrijela Galić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Jedan od razloga zbog kojih radnici traže zaštitu je manipulacija ostvarenjem norme uz koju je vezana stimulacija 



Inspektori rada tijekom prošle godine utvrdili su postojanje osnovane sumnje u 712 prekršaja zbog nedostavljanja radnicima obračuna dugovane, a neisplaćene plaće ili otpremnine. Tako obračune nije dobilo 6.252 radnika. Istodobno, inspektori su otkrili i 965 prekršaja neisplate niti minimalne plaće za više od 12,9 tisuća radnika. Nedostavljanje obračuna dugovane, a neisplaćene plaće, naknade plaće ili otpremnine samo je jedan od prekršaja poslodavaca koje otkrivaju inspektori rada.


Na vodećem je mjestu neizdavanje pisane potvrde o sklopljenom ugovoru ili nedostavljanje radniku primjerka prijave na mirovinsko i zdravstveno osiguranje u propisanom roku, a potom slijedi nevođenje evidencije o radnicima i radnom vremenu, odnosno nevođenje te evidencije na propisan način. Nezakonito sklapanje ugovora na određeno, nezakonit prekovremeni rad, onemogućavanje korištenja dnevnog tjednog ili godišnjeg odmora, također spadaju u vodeće kršenje odredbi Zakona o radu (ZOR), a na toj je listi i nedostavljanje radniku obrazloženog otkaza ugovora o radu u pisanom obliku.


Nalazi inspektora rada dijelom se poklapaju s onim s čime se sindikati i njihovi pravnici svakodnevno susreću. Tako su Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) na svojim mrežnim stranicama objavili listu problema s kojima se radnici članovi sindikata najčešće susreću i zbog kojih traže pravnu pomoć. Neisplata plaća, odnosno isplata dijela plaće bez dodataka na plaću kao i manipulacija dodacima, noćnim radnom, prekovremenim, radnom blagdanima i neradnim danima najčešći je razlog zbog kojeg radnici traže pravnu zaštitu.




Na neisplatu plaća veže se njena isplata mimo zakonskog roka ili roka predviđenog kolektivnim ugovorom kao i neizdavanje pisanog obračuna plaće te smanjivanje plaće bez izmjene ugovora o radu. NHS-ovi pravnici pobrojali su dvadesetak najčešćih raloga zbog kojih članstvo traži njihovu pomoć. Svi ti razlozi kazuju kako je nepoštovanje ZOR-a od strane poslodavaca još uvijek duboko ukorijenjeno. Tako i sindikalni pravnici nerijetko u ime radnika traže pravicu zbog nepoštivanja radnog vremena ili preraspodjele radnog vremena. Sami inspektori rada u svojem godišnjem izvještaju ukazuju kako im je nužna pomoć sindikata kada je riječ o preraspodjeli radnog vremena, novom institutu radnog zakonodavstva. Naime, sindikati su upozoravali kako će taj institut omogućiti iskorištavanje radnika, što se u praksi očito i događa, a radnici u strahu od gubitka radnog mjesta o tome ne žele govoriti.


Jedan od čestih razloga zbog kojih radnici traže zaštitu je manipulacija ostvarenjem norme uz koju je vezana isplata stimulativnog dijela plaće. U slučajevima kada je stimulativni dio plaće vezan uz ispunjenje norme, one se postavljaju na razinu koju radnici ne mogu ostvariti te tako ostanu i bez dijela plaće. Ne samo da se krši ZOR i kolektivni ugovori, nego poslodavci ne poštuju niti sudske odluke bilo da je riječ o vraćanju radnika na posao ili isplati materijalnih prava radnicima temeljem sudske odluke. Lista najčešćih postupanja pravnika u zaštiti radnika ne bi bila potpuna da se na njoj ne nalazi zloupotreba ugovora o radu na određeno vrijeme, kao i zloupotreba ugovora o djelu »kojim radnici de facto kontinuirano rade za poslodavca« te zlouporaba rada agencijskih radnika, njihovo zakidanje u ostvarenju iste plaće koju za isti rad primaju radnici korisnika. Tu su naravno, i pritisci na sindikalne povjerenike i članove sindikata, zlouporaba probnog rada kao i izdavanje upozorenja za povrede obveza iz radnog odnosa, a bez stvarnog utvrđivanja radnikove odgovornosti. Takva upozorenja nerijetko se koriste u nekim novim postupcima protiv radnika.