Odlučio NO

Nakon skandala u Jadroliniji, iz Uprave smijenjeni Predrag Govorčin i Ante Vranješ

Portal Novilist.hr

Foto Novi list

Foto Novi list

Nakon Vranješova i Govorčinova opoziva u Upravi je ostao samo predsjednik, David Sopta



RIJEKA Nadzorni odbor Jadrolinije opozvao je u utorak članove uprave Antu Vranješa i Predraga Govorčina, a razlog je nefunkcioniranje uprave, izvijestila je Jadrolinija u utorak.


»Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Jadrolinije, a radi nefunkcioniranja Uprave, donesena je odluka o opozivu članova Uprave Ante Vranješa i Predraga Govorčina. Novi članovi Uprave bit će imenovani u najkraćem roku, i to do provedbe javnog natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci«, kaže se u Jadrolinijinu priopćenju.


Jadrolinijina uprava ima tri člana. Nakon Vranješova i Govorčinova opoziva u njoj je ostao samo predsjednik, David Sopta.




Podsjetimo, naš list je pisao da je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv jednoga člana Uprave Jadrolinije zbog prijetnje, odnosno e-maila prijetećeg sadržaja upućenog drugom članu te uprave. Do prijetnji je došlo nakon izbijanja afere, sredinom ove godine, oko nabavke četiri katamarana, od kojih je na kraju nabavljen samo jedan.


Protiv Predraga Govorčina, člana Uprave Jadrolinije, podignuta je optužnica pred Općinskim sudom u Rijeci, za kazneno djelo prijetnje drugom članu Uprave Jadrolinije Anti Vranješu, potvrđeno je iz Općinskog državnog odvjetništva (ODO) Rijeka, na upit Novog lista.


Prijetnje koje se Govorčinu stavljaju na teret, saznajemo, bile su upućene nakon izbijanja afere, sredinom ove godine, oko nabavke četiri katamarana, dva nova i dva polovna, od kojih je na kraju nabavljen samo jedan, katamaran »Jelena«, izgrađen u brodogradilištu singapurskog DAMEN-a. U aferi se sumnjalo u pogodovanje singapurskoj brodograđevnoj tvrtki DAMEN Gorinchem, odnosno da je natječaj za nabavku brodova raspisan tako što su cijena i specifikacije brodova u natječaju određeni na način kako bi bili odabrani baš njihovi brodovi.