Razgovori o plaćama nastavnika

Nakon šest sati sastanka sindikati napustili zgradu Vlade, pregovori i štrajk se nastavljaju u ponedjeljak

P. N.

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Danas smo zaključili da još trebamo malo vremena za razgovor, sutra ćemo dovršiti razgovore i sutra očekujemo završetak, rekao je Mihalinec, dodavši da se sutra štrajk nastavlja, ali detalje višesatnih pregovora nije želio otkriti



Nova runda pregovora između sindikata i Vlade nastavljena je i u nedjelju. Nakon više od šest sati sastanka, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec, rekao je da je dogovoreno da će se razgovor s Vladom nastaviti te da u ponedjeljak očekuju okončanje pregovora. Štrajk u školama nastavlja se i u ponedjeljak, javlja televizija N1.


Danas smo zaključili da još trebamo malo vremena za razgovor, sutra ćemo dovršiti razgovore i sutra očekujemo završetak, rekao je Mihalinec, dodavši da se sutra štrajk nastavlja, ali detalje višesatnih pregovora nije želio otkriti.


Podsjetimo, sindikati su u Vladu ušli u 15 sati, ali pregovori satima nisu počinjali, a sindikati i predstavnici Vlade satima su sjedili u dvije odvojene prostorije. Iz Vlade kažu da su ih primili nešto prije 18 sati, a sindikati su nam potvrdili da su prošli sati prije nego su se sastali s premijerom. Dodali su i da su satima čekali u sobi bez grijanja, a da im se nitko nije obratio. prenosi N1.




Kako javlja reporter televizije N1 Ivan Hrstić, premijer Andrej Plenković primio je čelnike sindikata i dao novu ponudu. Prema izjavama iz Vlade, intenzivno se pregovara o novoj ponudi, konzultacije traju unutar Vlade i unutar sindikata.


Pojavila se neslužbena informacija da je sindikatima ponuđeno da koeficijenti budu podizani u dva navrata, tri pa ponovno tri posto, međutim, sindikati su tu informaciju demantirali.


Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, rekao je prije ulaska u zgradu Vlade kako su ih pozvali da dođu na sastanak, te da su i oni prošli put poručili da će se odazvati u bilo koje vrijeme.


“Vjerujemo da Vlada ima ponudu za koju smatraju da je dovoljno dobra da se učitelji i učenici sutra vrate u klupe”, rekao je.


“Koeficijent, to je ključna riječ koja u ovom momentu može zaustaviti štrajk, dodala je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.