Ugovarali sastanke s ministrima?

Nakon optužbi Grizli komunikacije prekinule suradnju s Mostom

Hina

Grizli komunikacije objavile su u petak da prekidaju suradnju s Mostom nezavisnih lista nakon što su se u medijima pojavili napisi da je istoimena PR agencija za svoje klijente ugovarala sastanke s Mostovim ministrima



ZAGREB Grizli komunikacije objavile su u petak da prekidaju suradnju s Mostom nezavisnih lista nakon što su se u medijima pojavili napisi da je istoimena PR agencija za svoje klijente ugovarala sastanke s Mostovim ministrima.


»Grizli komunikacije nikada se nisu niti će se ikada ogriješiti o zakone Republike Hrvatske. Pozivamo sve nadležne institucije da odrade inspekcije, izvide, kontrole i što god smatraju potrebnim ako postoji bilo kakva sumnja vezana za naše poslovanje. Isplaćujemo plaće, plaćamo doprinose i poreze na vrijeme, zapošljavamo mlade i pametne ljude i na to smo ponosni. Pokušavamo svojim primjerom pokazati kako treba voljeti zemlju u kojoj svi živimo«, objavila je na facebook stranici ta PR agencija.


Odbacili su »bilo kakve konstrukcije i prljave insinuacije« vezane za njihovu suradnju s Mostom«, a drago im je, kako navode, da su pravni i komunikacijski stručnjaci također odbacili bilo kakvu tezu o tome da je njihovom klijentu ukradeni ugovor sporan na zakonski ili na bilo koji drugi način.




»Naša suradnja s Mostom NL ostvarena je u trenutku kada su se u Hrvatskoj pripremale promjene koje nekima i dan danas djeluju nestvarno. U tu smo suradnju ušli čista srca i takvi ćemo iz nje izaći. Most NL je puno više od klijenta. Oni su promjena koja je Hrvatskoj potrebnija više od ičeg. Zato smo se odlučili na rizik i stali uz njih kada su mnogi smatrali da su luđaci, provincijalci, amateri, utopisti i što sve ne… «


»Moto oko kojeg se okuplja ekipa Bože Petrova udružena u, sada slobodno možemo reći, monolitni temelj novih političkih i moralnih vrijednosti jest – javni interes ispred privatnog. Time ćemo se i mi voditi. Naš privatni interes ćemo ostaviti po strani i u interesu javnog prekinuti suradnju s Mostom NL jer ne pristajemo biti predmet konstruiranog političkog obračuna osmišljenog s ciljem diskreditacije kako Mosta, tako i naše agencije. Most će uspjeti i bez nas. No, mi smo po prirodi fajteri za ispravne stvari. Tako ćemo i sada boriti se do kraja bez obzira na sve laži i prljave rabote Karamarkovih špijuna«, navodi uz ostalo ta agencija.


»S Mostom nažalost prekidamo suradnju, iako će nam ti heroji promjena i pokretači bolje Hrvatske uvijek ostati u srcima, a s Tomicom Karamarkom, PR i špijunskim potrčkalima ćemo još neko vrijeme plesat valcer«, napisao je na svom facebook profilu suvlasnik agencije Thomas Bauer.


Mediji su u četvrtak objavili da su u posjedu ugovora između Grizli komunikacija s austrijskim Braunsberger Holdingom za PR usluge vezano za njihov spor s austrijskom tvrkom Focus Invest oko trgovačkog centra West Gate kod Zagreba. Ističu kako je u ugovoru navedeno da će Grizli otvoriti tu temu preko nekih portala, ponuditi je Večernjem ili Jutarnjem listu, te otvoriti temu i u TV emisiji poput HTV-ovog ‘Otvorenog’.


Tvrde i da u ugovoru stoji kako bi u takvoj emisiji sudjelovali neki Mostovi članovi Vlade i državni dužnosnici, te da Grizli može povezati Braunsberger s ključnim Mostovim ministrima. PR agencija Grizli u kampanji je zastupala Most nezavisnih lista.(Hina) xsmar yln