Delegacija se povukla

Nakon Šešeljevih psovki Gordan Jandroković prekida posjet Srbiji?

P. N.

Snimio Nenad REBERŠAK

Snimio Nenad REBERŠAK



Nakon incidenta u Beogradu tijekom kojega je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju koja boravi u posjetu Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, naša delegacija otkazala je susret sa srpskom ministricom europskih integracija i povukla se u zgradu hrvatskog Veleposlanstva u Beogradu, javlja televizija N1.


Ondje odlučuju hoće li prekinuti danas započeti dvodnevni posjet Srbiji, javlja reporterka televizije N1 Katarina Brečić pozivajući se na dva neimenovana izvora iz hrvatske delegacije.


Podsjetimo, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković započeo je danas dvodnevni službeni posjet Srbiji.




Rano poslijepodne predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u posjetu Srbiji i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, priopćila je ta stranka.


“Šešelj je na ulazu u Narodnu Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao je poderati zastavu, a onda su je on i zastupnik Filip Stojanović gazili”, navodi se u SNS-ovu priopćenju.


Šešelj je nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija hrvatskog Sabora. On im je, kako navode radikali, prišao i rekao da je “izgazio ustašku zastavu” i uputio psovke.


Posjet Gordana Jandrokovića Beogradu prvi je službeni posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Republici Srbiji.