Ne mogu mu pomoći

Najteža vijest za Marekov 6. rođendan: Hrabri lav je u bolnici i broji posljednje dane

Portal Novilist.hr

Foto Privatni album

Foto Privatni album



Dječak Mario proživljava najteže dane. Rođen je carskim rezom i otpušten kući kao zdrava beba, ali već nakon mjesec dana Mariju prestaje kucati srce i prestaje disati. Reanimiran je u vozilu hitne pomoći, ali ostao je 100-postotni invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći, prvenstveno tate Nike i mame Kristine Ujdur, piše Jutarnji.


Od milja ga zovu Marek – hrabri lav, a ima gotovo dvadeset dijagnoza. Ne može samostalno disati i njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan. Danas mu je šesti rođendan, a na veliku žalost morao ga je provesti u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. 


Stanje mu se, nažalost, posljednjih dana još pogoršalo. Liječnici su nedavno roditeljima priopćili najtežu vijest: dječak je u terminalnoj fazi bolesti.




“Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se ga probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema.


Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija. Svima koji brinu u Klaićevoj o njemu puno zahvaljujem”, rekla je Jutarnjem njegova shrvana majka Kristina.


Dječaka su za rođendan medicinske sestre odjenule u bijelu košuljicu i crno odijelce i napisale mu lijepe poruke oko kreveta, ali nitko ne može sakriti golemu tugu.


“Danas mu je rođendan, tako velik dan, suze s lica ne mogu sprati… Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka doma, u svome krevetu među svojim najmilijima. Na Lavu je sad sve, uz svu moguću ljubav svijeta boli spoznaja da mu ne mogu pomoći”, rekla je kroz suze mama za Jutarnji.


Obitelj živi u podstanarskom stanu i imaju još jednu djevojčicu. Iako im je teško tražiti pomoć, tata koji ima status njegovatelja i majka koja je na bolovanju, našli su se i pred financijskim zidom.


Može im se pomoći uplatom na račun HR9624070003232856520 na ime Kristina Čeh Ujdur.