Prognoza

Najobilnijih oborina danas će biti na Kvarneru. Vrijeme se neće smiriti ni drugi tjedan

P. N.

Foto Istramet / D. Kovačević

Foto Istramet / D. Kovačević



Za riječko područje danas su na snazi tri meteoalarma – s upozorenjem na jako jugo, obilnu kišu i izražene pljuskove s grmljavinom.


Dugotrajnog smirivanja vremena i dalje nema na vidiku, a portal Istramet prognozira kako će upravo na riječkom području i oko Učke biti najobilnijih oborina. 


Iza nas su dva suha dana, a danas će opet u većini Hrvatske biti kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će gdjegod umjeren jugozapadnjak, na Jadranu još jače jugo, mjestimice na udare i olujno. Pritom će jutro biti osjetno toplije nego u srijedu, a poslijepodne svježije. Do kraja dana sa zapada slijedi barem djelomično razvedravanje pa će jutro u petak na kopnu opet biti maglovito i svježije, ali manje nego u srijedu. Tijekom petka su pljuskovi mogući uglavnom u gorju, a sasvim stabilno neće biti ni u topliju subotu.




Od nedjelje ponovno znatnija promjena vremena s kišom, munjama, gromovima, padom najviše dnevne temperature zraka, a u gorju, uglavnom višem, u ponedjeljak je opet moguć snijeg.


A ako priželjkujete i nadate se suhom i osjetno toplijem vremenu u nastavku sljedećeg tjedna – mogli biste ostati razočarani. No poslije toga – šansa je puno veća, kaže Zoran Vakula za HRT. 


DHMZ-ovi meteorolozi za HRT su također potvrdili da će najvjetrovitije i najkišovitije biti u gorju i na sjevernom Jadranu. Vjetar će oslabiti u drugom dijelu dana. 


U petak i subotu na kopnu ponovno danju toplije, ali nakon svježijih jutara nego u srijedu, te osobito u petak uz čestu maglu. Poneki pljusak moguć je uglavnom u gorju, posebice u petak poslijepodne i potkraj subote. Od nedjelje opet toplija jutra, ali danju hladnije, uz većinom oblačno, vjetrovito i kišovito vrijeme, ponegdje i uz obilnije pljuskove s grmljavinom. Premda neće biti sasvim stabilno, i na Jadranu će u petak i subotu biti znatno mirnije, sunčanije i toplije nego u četvrtak i osobito od nedjelje, kada će ponovno biti često obilne kiše i grmljavine, te najprije umjerenog i jakog juga, zatim još jače bure, već u nedjelju na sjevernom dijelu, zatim i južnije, piše HRT.