Klub nezavisnih ljevičara

Najavili izlazak na izbore: Linić će se kandidirati u 8. jedinici, a Vukšić u 1., 3. ili obje

Hina

Vukšić i Linić najavili izlazak na parlamentarne izbore

Vukšić i Linić najavili izlazak na parlamentarne izbore

Dvojica nezavisnih ljevičara su na konferenciji za novinare u Saboru poručili kako neće sklapati neprincipijelne koalicije te kako se "neće prodavati, već davati biračima"



Nezavisni zastupnici Slavko Linić i Branko Vukšić iz saborskog Kluba nezavisnih ljevičara, u srijedu su i službeno najavili izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.


Linić je najavio da će kao nezavisni kandidat na izbore izići u 8. jedinici, koja obuhvaća Istru, Rijeku i dio Primorsko-goranske županije, a Vukšić nezavisnu listu namjerava kandidirati u 1., zagrebačkoj ili u 3., varaždinskoj izbornoj jedinici, a kaže kako je moguće da će sa svojom nezavisnom listom izići na izbore u objema jedinicama.


Dvojica nezavisnih ljevičara su na konferenciji za novinare u Saboru poručili kako neće sklapati neprincipijelne koalicije te kako se “neće prodavati, već davati biračima”.




Uvjereni su kako je njihov klub opravdao svoje postojanje. “Naš klub bio je jedan od najaktivnijih klubova i raspravljali smo gotovo o svim zakonima. Mislim da smo opravdali svoje postojanje i nismo iznevjerili svoje principe. Obveza je prema glasačima da ponovno izađemo na izbore i ako će oni ocjenjivati naš rad i principijelnost, nema bojazni za prelazak praga”, rekao je Vukšić.


Upitao se i kolike izglede nezavisne liste imaju “u utakmici između dvaju blokova koji sklapaju brakove iz interesa”.


Linić je, pak, naglasio kako su nezavisni ljevičari u Saboru pokazali kako je moguće da se oni koji imaju različita mišljenja o nekim pitanjima okupe oko zajedničkih rješenja.


“Svojim radom smo se okrenuli današnjici i sutrašnjici, bitci za radno mjesto, bitci za siromašne, bitci za one koji su dužnici. Socijalni problemi građana i socijalna sigurnost građana je bio najvažniji cilj’, kazao je Linić. Podsjetio je da je njihov saborski klub predložio i donošenje zaključaka o predstečajnim nagodbama, ali da to nikada nije raspravljeno na plenarnoj sjednici.


Na pitanje je li moguće koaliranje s nekim strankama u 8. izbornoj jedinici, Linić je odgovorio kako nezavisni zastupnik ne ulazi u koalicije, ali ne isključuje ni mogućnost suradnje. “Moguće je, ako nađemo ista razmišljanja, da budem kao nezavisni zastupnik na nekoj listi, ali to ćemo prepustiti vremenu”, kazao je Linić.


Svoju šansu Linić vidi u pogoršanim odnosima unutar riječkog i istarskog SDP-a.


“Ocjenjujem da je u 8. izbornoj jedinici SDP uvijek bio snažan, ali Milanovićeva politika tamo je strašno pogrešna. Kada pogledamo šetanje od Kajina IDS-u, uništavanje SDP-a u Istri, a s druge strane osobne obračune s riječkom organizacijom SDP-a, s Komadinom, sve to upućuje da je katastrofalna politika SDP-a i Milanovića u toj izbornoj jedinici. Moj je interes da opet ojačamo lijevi blok jer Milanović to nije u stanju”, poručio je Linić te dodao kako će njegova politika biti usmjerena prema radnim mjestima, a ne osobnim obračunima.