Skandalozna snimka

Nabijanje na kolac, ubojstva i hvaljenje Mladića: Šokirana Divjak najavljuje istragu zbog zagrebačkog vjeroučitelja

Hina

Blaženka Divjak, Foto: Darko JELINEK

Blaženka Divjak, Foto: Darko JELINEK

Portal Index.hr objavio je audio snimku u kojoj, kako se navodi, vjeroučitelj Krešimir Bagarić u zagrebačkoj osnovnoj školi Matija Gubec na Knežiji učenicima osmog razreda predaje o nasilju, ubojstvima hrvatskih političara koji mu ne pašu poput Vesne Pusić, Stipe Mesića i još jednog predsjednika, nabijanju glava na kolac, a hvali ratnog zločinca Ratka Mladića



Nakon što je portal Index.hr u četvrtak objavio audio snimku u kojoj vjeroučitelj u zagrebačkoj osnovnoj školi učenicima, uz ostalo, govori o nabijanju na kolac, vješanju pojedinih političara i slično, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak da je šokirana otkrićem snimke u kojoj se otvoreno propagira govor mržnje te je najavila istragu o tom slučaju.


»Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi!«, napisala je ministrica Divjak na facebooku.


Izvijestila je da je tim iz Ministarstva u kontaktu sa ravnateljicom škole koja trenutno poduzima sve potrebne mjere i obavještava sva nadležna tijela kako bi se što prije utvrdile sve činjenice.




O rezultatima postupka, najavila je, obavijestit ćemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije.


Portal Index.hr objavio je audio snimku u kojoj, kako se navodi, vjeroučitelj Krešimir Bagarić u zagrebačkoj osnovnoj školi Matija Gubec na Knežiji učenicima osmog razreda predaje o nasilju, ubojstvima hrvatskih političara koji mu ne pašu poput Vesne Pusić, Stipe Mesića i još jednog predsjednika, nabijanju glava na kolac, a hvali ratnog zločinca Ratka Mladića.