Pao i umro

Na stubištu dugoreške gradske uprave preminuo gradonačelnik Ivan Baršić

Hina



Gradonačenik Duge Rese Ivan Baršić (HSS) umro je u utorak popodne na stubištu gradske uprave, priopćila je karlovačka Policijska uprava, a zamjenik županijske državne odvjetnice Željko Brkljačić rekao je kako je još rano govoriti je li riječ o prirodnoj smrti ili o smrtonosnom padu.


  Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški izjavila je za Hinu da je, prema dojavi policiji, gradonačelnik Ivan Baršić pri silasku niza stube pao i umro.


 Kako Hina neslužbeno doznaje, Baršića su na stubištu pronašli zaposlenici gradske uprave, koji su pozvali hitnu pomoć i policiju.




 Zamjenik županijske državne odvjetnice Željko Brkljačić najavio je da će dati izjavu novinarima čim to bude moguće, dodajući da je očevid počeo u 17,15 sati te da je još prerano za prve informacije o tome je li riječ o prirodnoj smrti na stubištu, padu koji je uzrokovao smrt ili nečem drugom.


  U veljači ove godine pri padu na stubištu u svojem domu poginula je Baršićeva stranačka kolegica i suradnica Ljubica Tržok, pročelnica u karlovačkoj gradskoj upravi.


  Ivan Baršić rodio se 1954. godine u Mrežničkim Poljicama, gdje je cijeli život proveo s obitelji. U Karlovcu je završio Višu strojarsku školu te je od 1977. radio u Tvornici parnih turbina, gdje je od 1990. godine radio kao voditelj tehnologije. Kad je tvornica prodana ABB-u, ostao je raditi kao voditelj strojne obrade. Godine 1991. uključio se u obranu Hrvatske u 137. dugoreškoj brigadi, stoji među ostalim u biografiji Baršića na interentskoj stranici HSS-a.


 Kako ističe HSS, od 1994. Baršić je suvlasnik privatne tvrtke koja se bavi strojnom obradom metala i izvozi od 70 do 80 posto proizvoda te sve godine posluje s dobiti. U politički život Duge Rese  uključio 1997. godine. Od 1997. do 2001. bio je gradski vijećnik, a od 2001. godine član Gradskog poglavarstva. Dužnost gradonačelnika obnašao je od 2005. godine.