Sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije

Na listi SDP-a i koalicije u 8. izbornoj jedinici bit će 10 SDP-ovaca; na popisu i dva laburista

Tihana Tomičić

NL arhiva

NL arhiva

Na listi će kandidat HSU-a biti treći po redu, jedan laburist četvrti, dok je HNS dobio deveto mjesto na listi. Iznenađenje je da su laburisti dobili još jedno mjesto, niže na listi, dakle da će imati dva kandidata, iz čega se može zaključiti da bi laburisti nakon izbora, ako SDP osvoji vlast, mogli dobiti i jedno mjesto u izvršnoj vlasti



Na listi SDP-a i koalicije u 8. izbornoj jedinici bit će 10 SDP-ovaca, kandidat HSU-a bit će treći po redu, jedan laburist četvrti, dok je HNS dobio deveto mjesto na listi.


Iznenađenje je da su laburisti u koalicijskim pregovorima u 8. jedinici dobili još jedno mjesto, niže na listi, dakle da će imati dva kandidata, iz čega se može zaključiti da bi laburisti nakon izbora, ako SDP osvoji vlast, mogli dobiti i jedno mjesto u izvršnoj vlasti.


Kandidacijske liste SDP-a za izbore za Sabor bit će usvojene na sjednici Glavnog odbora 17. listopada, potvrdio je nakon sjednice Predsjedništva Arsen Bauk.




Predsjedništvo je otvorilo kandidacijski postupak i u naredna dva tjedna lokalne organizacije će predglagati imena novih kandidata za Sabor.


Na sjednici Predsjedništva nije bilo riječi o suradnji s Jadrankom Kosor ni Milanom Bandićem.


Program SDP-a je dovršen i do kraja tjedna o njemu će se očitovati koalicijski parteri iz HNS-a i drugih stranaka.


Očekuje se da bi već ovih dana Hrvatska mogla biti preplavljena jumbo plakatima SDP-a i koalicije, jer je dovršeno uobličavanje vizualnog identiteta i sve pripreme.