Uskoro i službeno

NOVI ŠEF AGROKORA Pronađen Ramljakov nasljednik: Istarski stručnjak novi izvanredni povjerenik

Jagoda Marić

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK

Da će baš danas premijer Andrej Plenković predstaviti novog povjerenika, pokazuje i poziv za sjednicu Vlade koji je upravo stigao u redakcije



Agrokor bi danas više do tjedan dana nakon ostavke Ante Ramljaka mogao dobiti novog povjernika i to će po svemu sudeći biti Fabris Peruško koji je trenutno član uprave Tiska.


Fabris je proveo pet godina u konzultantskoj tvrtki McKinsey, a zadnje dvije godine je samostalni savjetnik kroz svoju tvrtku Faveria.


Da će baš danas premijer Andrej Plenković predstaviti novog povjerenika, pokazuje i poziv za sjednicu Vlade koji je upravo stigao u redakcije. 




Fabris će po svemu sudeći dobiti i zamjenicu, a to je Irena Weber, direktorica tvrtke KHA Četiri.


Ona je radila s Ramljakom jer je karijeru počela u CAIB-u, a u lipnju prošle godine Ramljak ju je iz tvtke KHA Četiri, čiji su osnivači Agrokor, Karisma i Fond Nexus povukao u izvanrednu upravu Agrokora gdje je bila zadužena za nekretninski portfelj.


Da je danas moguć dogovor oko povjerenika sugerira i to da su predstavnici vjerovnika ponovno bili na sastanku u Banskim dvorima no Thomas Weber iz Knighthead fonda nije želio davati izjave po izlasku iz zgrade.


U Vladi su i predstavnici stranaka koalicijskih partnera HDZ-a.


Dio HDZ-ovaca kaže da se za ovakvo rješenje zalažu financijski vjerovnici posebice Knighted i VTB banka jer žeče da proces nagodbe u Agrokoru nastavi netko tko je “unutra” od otvaranja postupka izvanredne Uprave, no, može se čuti da dobavljači takvom raspletu nisu osobito skloni.


U prilog Fabrisu, kažu neslužbeni izvori iz HDZ-a, išlo je i to što je njegovo imenovanje od prvog dana nakon Ramljakove ostavke zagovarao i šef Sabora Gordan Jandroković.