Imenovanje 1. svibnja

NOVA DUŽNOST Ivan Vučemil s riječkog suda prelazi na Vrhovni

Slavica Kleva

Ivan Vučemil postaje sudac Vrhovnog suda / Foto Marko GRACIN

Ivan Vučemil postaje sudac Vrhovnog suda / Foto Marko GRACIN

Riječ je o sucu bogatog radnog iskustva i energije, godine 1983. bio je sudački vježbenik u Općinskom sudu u Tomislavgradu, potom četiri godine inspektor za radne odnose i zaštitu na radu



RIJEKA – Ivan Vučemil, sudac Županijskog suda u Rijeci, predsjednik građanskog odjela Županijskog suda te ujedno i zamjenik predsjednika riječkog Županijskog suda, imenovan je sucem Vrhovnog suda Republike Hrvatske te na novu dužnost odlazi 1. svibnja.


Riječ je o sucu bogatog radnog iskustva i energije, godine 1983. bio je sudački vježbenik u Općinskom sudu u Tomislavgradu, potom četiri godine inspektor za radne odnose i zaštitu na radu. Do 1990. godine bio je sudac u Osnovnom sudu u Tomislavgradu, a do 1992. godine obnašao je funkciju predsjednika Izvršnog odbora, odnosno Vijeća Skupštine općine Tomislavgrad.


U ratnim godinama, od 1993. do 1995. godine, Vučemil je bio pomoćnik zapovjednika 111. brigade HV-a za pravne poslove, predstojnik Ureda za obranu Opatija te predsjednik Novačke komisije u Rijeci. Do 1999. godine bio je predsjednik Općinskog suda u Crikvenici. Posljednjih punih osamnaest godina sudac je na Županijskom sudu u Rijeci. Bio je sudac evidentičar, u dva mandata predsjednik Sudačkog vijeća Županijskog riječkog suda, mentor je, a i predavač na Pravosudnoj akademiji. Više od šest godina je predsjednik Službeničkog suda u Rijeci te sudac časti pri riječkoj Hrvatskoj gospodarskoj komori. Unazad desetak godina bio je predavač u najmanje 25 radionica u organizaciji Pravosudne akademije iz svih oblasti građanskog prava, procesnog parničnog postupka, izvanparničnog postupka, ostavinskog postupka zemljišnoknjižnog postupka, ovršnog postupka, stvarnog prava, radnog prava, naknade štete.