Obilne padaline

NEVRIJEME U DALMACIJI Kiša potopila otok Ugljan, zadarska bolnica pod vodom

Hina

Obilna kiša u Zadru poplavila je kuće i podrume, a iz Meteorološke postaje Zadar izvijestili su da je od 8 do 10 ujutro palo oko 190 litara kiše po četvornom metru, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padalina od 98 litara



U samo nekoliko sati obilna kiša poplavila je cijeli otok Ugljan i ostale dijelove Zadarske županije.


Kiša i bujica poplavile su dvoranu i prizemlje OŠ Valentina Klarina u Preku, plivaju na deseci kuća, voda je ušla i u školu u Sutomišćici, poplavljeni su ugostiteljski objekti, trgovine, trajektno pristanište, urušena je cesta do Ugljana, potopljene su brodice.


Kako je rekao načelnik Općine Preko Jutre Brižić, župan Zadarske županije vjerojatno će proglasiti elementarnu nepogodu jer je »to neviđena katastrofa«.




Iz Županijskog centra 112 izvijestili su da su zatrpani pozivima građana te da imaju velik broj intervencija zbog obilne kiše.


Kujundžić: U zadarskoj bolnici poplavljen veliki broj prostorija


Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak da je obilna kiša u ponedjeljak tijekom jutra poplavila dijelove zadarske bolnice.


Kujundžić je novinarima rekao da je veliki broj prostorija u bolnici poplavljen pa je dogovoreno da se, bude li potrebe, hitni pacijenti prevoze i zbrinjavaju u Gospiću i Šibeniku.


»Ozbiljna je poplava, veliki broj prostorija u bolnici je nažalost poplavaljen ili voda curi«, rekao je Kujundžić dodavši kako je u stalnom kontaktu s ravnateljem zadarske bolnice, koju će obići tijekom dana.


Obilna kiša u Zadru poplavila je kuće i podrume, a iz Meteorološke postaje Zadar izvijestili su da je od 8 do 10 ujutro palo oko 190 litara kiše po četvornom metru, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padalina od 98 litara.


Plenković na putu prema Zadru


Premijer Andrej Plenković na putu je prema Zadru, koji je jutros pogodilo jako nevrijeme, gdje će se pridružiti sastanku kriznog stožera oko 15 sati, priopćeno je u ponedjeljak iz Vlade.


Uz predsjednika Vlade na sastank idu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Sastanak će se održati u prostoriji JVP-a Grada Zadra (Put Murvice 24), a bit će nazočni župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, stoji u priopćenju.