'Nacional' najavljuje rekonstrukciju Vlade

Murganić o mogućoj smjeni: ‘Ne mogu komentirati, koncentrirana sam na posao koji je pred nama’

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Tjednik Nacional piše da Plenković razmišlja o mini rekonstrukciji Vlade te u tom kontekstu spominje mogućnost smjene potpredsjednice i ministrice gospodarstva Martine Dalić, ministrice Murganić i ministra zdravstva Milana Kujundžića



ZAGREB Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u utorak nije htjela komentirati pitanje uživa li povjerenje premijera Andreja Plenkovića, poručivši da je koncentrirana na rad Vijeća za demografsku revitalizaciju koje u Banskim dvorima održava sjednicu.


»Ne mogu komentirati medijske napise, niti ovakva pitanja«, rekla je ministrica novinarima ispred Banskih dvora koji su ju pitali uživa li i dalje povjerenje premijera s obzirom na medijska nagađanja da bi moglo doći do mini rekonstrukcije Vlade u kojoj bi i ona bila jedan od smijenjenih ministara.


»Dolazim na sjednicu demografskog vijeća, koncentrirani smo na vrlo važne zadaće koje stoje pred svima nama i to je moja trenutna preokupacija«, dodala je Murganić pri dolasku na 4. sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske.




Tjednik Nacional piše da Plenković razmišlja o mini rekonstrukciji Vlade te u tom kontekstu spominje mogućnost smjene potpredsjednice i ministrice gospodarstva Martine Dalić, ministrice Murganić i ministra zdravstva Milana Kujundžića.


Vijeće za demografsku revitalizaciju u u Banskim dvorima pod predsjedanjem premijera Plenkovića raspravlja o tijeku pripreme i provedbe mjera demografske revitalizacije, prije svega o proširenju doplatka za djecu te povećanju dostupnosti dječjih vrtića diljem Hrvatske.