Reakcija na današnju odluku

Mrsić: Bernardić vodi politiku strahovlade i netolerancije umjesto da demokratizira i modernizira SDP

Hina

»Umjesto da podnesu moralnu i političku odgovornost za neuspjeh na lokalnim izborima Bernardić i vodstvo stranke i dalje nastavljaju s podjelama i kažnjavaju slobodu govora. Niti Bernardić, a niti članovi Predsjedništva koji su glasali za čistke u SDP-u neće me zaustaviti da i dalje ukazujem na probleme i tražim promjene«, rekao je Mrsić



Reagirajući u utorak navečer na odluku Predsjedništva SDP-a da više ne bude predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, Mirando Mrsić izjavio je Hini kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić »vodi politiku strahovlade i netolerancije umjesto da demokratizira i modernizira SDP«.


»Umjesto da podnesu moralnu i političku odgovornost za neuspjeh na lokalnim izborima Bernardić i vodstvo stranke i dalje nastavljaju s podjelama i kažnjavaju slobodu govora. Niti Bernardić, a niti članovi Predsjedništva koji su glasali za čistke u SDP-u neće me zaustaviti da i dalje ukazujem na probleme i tražim promjene«, rekao je Mrsić u telefonskoj izjavi Hini.


Predsjedništvo SDP-a odlučilo je ranije danas predložiti saborskom Klubu zastupnika SDP-a, da se potpredsjednica Hrvatskog sabora iz redova SDP-a Milanka Opačić smijeni s te pozicije kako bi se na to mjesto imenovao Siniša Hajdaš Dončić, izjavio je novinarima nakon sjednice stranačkog Predsjedništva Bojan Glavašević.




Odluka Predsjedništva SDP-a je i da Mirando Mrsić više ne bude predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo te da ima i ostalih izmjena na dužnostima.


NA novinarski upit jesu li to sankcije za one koji su svojevremeno kritizirali stranačko vodstvo SDP-a, Glavašević je rekao kako to nisu sankcije, dodavši da je prijedlog predsjednika stranke Bernardića »temeljem izbornih rezultata kao i evaluacijom dosadašnjeg rada«.