Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
25. veljače 2020.
Sporni Vukušić

Mrak Taritaš i Bauk odbili sudjelovati u "Otvorenom" zbog čovjeka osuđenog na doživotni zatvor zbog ubojstva

Foto Robert Anić / PIXSELL
Foto Robert Anić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 13. ožujak 2019. u 4:15 2019-03-13T04:15:00+01:00

Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk neće sudjelovati u večerašnjem Otvorenom zbog pozivanja Bože Vukušića, voditelja predstavništva Počasnog bleiburškog voda, osuđenog na doživotni zatvor zbog ubojstva, u istu emisiju. Sramotno je davati medijski prostor takvim pojedincima, pojasnili su

SDP-ov Arsen Bauk i predsjednica GLAS-a odbili su sudjelovati u sinoćnjoj HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" u kojoj se raspravljalo o zabrani mise na Bleiburgu. Razlog je taj što su na Prisavlju kao jednog od sugovornika odlučili pozvati voditelja predstavništva Počasnog bleiburškog voda Božu Vukušića, koji je pravomoćno osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva.

- Odbila sam gostovati u Otvorenom nakon što sam upoznata s činjenicom da je jedan od gostiju Bože Vukušić iz Počasnog bleiburškog voda, pravomoćno osuđen na doživotni zatvor kao nalogodavac ubojstva. HRT takvim osobama ne bi trebala davati legitimitet - napisala je Mrak Taritaš na Twitteru. 

Iz SDP-a su se također oglasili. 

- Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk neće sudjelovati u večerašnjem Otvorenom zbog pozivanja Bože Vukušića, voditelja predstavništva Počasnog bleiburškog voda, osuđenog na doživotni zatvor zbog ubojstva, u istu emisiju. Sramotno je davati medijski prostor takvim pojedincima, pojasnili su.

Bože Vukušić osuđen je kao nalogodavac ubojstva jugoslavenskog gastarbajtera Jusufa Tatara 1983. godine u Karlsruheu, koji je radio kao doušnik njemačke policije za slučajeve krađa koje čine pojedinci s područja tadašnje Jugoslavije. Osuđen je na doživotni zatvor, ali je odležao samo osam godina.

Novi list je opširno pisao o tom slučaju, a možete ga se podsjetiti OVDJE.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma