Ministrica razgovarala s novinarima

Mrak Taritaš: Izbori će očito biti u studenom

Hina

Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva

Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja izjavila je  da će se parlamentarni izbori očito održati u studenom, pri čemu sigurno neće biti u nedjelju, 1. studenoga, ali sve ostale nedjelje u tom mjesecu dolaze u obzir. Komentirajući kandidiranje potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, Mrak Taritaš je ocijenila kako je to izuzetno dobro

ZAGREB Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš izjavila je u četvrtak da će se parlamentarni izbori očito održati u studenom, pri čemu sigurno neće biti u nedjelju, 1. studenoga, ali sve ostale nedjelje u tom mjesecu dolaze u obzir.Evidentno je da će izbori biti negdje u 11. mjesecu, rekla je Mrak Taritaš novinarima ispred Banskih dvora dodavši kako Vlada treba odraditi svoj mandat do kraja, pa nakon toga izbore, da Hrvatska i dalje ide naprijed.

Imamo redovitu sjednicu Hrvatskog sabora, pretpostavka je da će negdje kroz dva-tri tjedna Sabor prestati raditi i onda se sve zna – izbori u roku 30 do 60 dana. »Znamo i koliko nedjelja imamo, sigurno 1. studenog neće biti izbori, a druge nedjelje dolaze u kombinaciju«, kazala je.


Komentirajući kandidiranje potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, Mrak Taritaš je ocijenila kako je to izuzetno dobro.


»Mislim da je to izuzetno dobro, ne samo za gospođu Pusić, nego i za Hrvatsku, koja dobiva priliku da se vidi i na karti svijeta«, istaknula je Mrak Taritaš.