Novi amandman

Most traži da se Mesiću uzme 600 tisuća kuna i novac preusmjeri za civilne žrtve Domovinskog rata

Portal Novilist.hr

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Navode kako to predlažu, "jer su civilni invalidi godinama nepravedno zanemarivani te se za njih nije našao adekvatan iznos u proračunu, a sve u svrhu izjednačavanja njihovih prava s pravima ostalih stradalnika Domovinskog rata"



Most nezavisnih lista noćas je na svojem službenom Facebook profilu objavio kako su na državni proračun za ovu godinu uložili novi amandan. Njime traže da se 600 tisuća kuna namijenjenih Uredu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića preusmjeri prema civilnim žrtvama Domovinskog rata.


– MOST nezavisnih lista je, uz amandman kojim traži smanjenje izdvajanja za financiranje stranaka, uputio još jedan amandman na proračun za ovu godinu. Predlažemo da se 600 tisuća kuna namjenjenih uredu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića dodjeli civilnim invalidima Domovinskog rata. Tako bi Mesić umjesto 777.819 kuna dobio 177.819 kuna, a proračun za civilne invalide bi se uvećao sa 22,3 milijuna na 22,9 milijuna kuna, objavio je Most.


Navode kako to predlažu, “jer su civilni invalidi godinama nepravedno zanemarivani te se za njih nije našao adekvatan iznos u proračunu, a sve u svrhu izjednačavanja njihovih prava s pravima ostalih stradalnika Domovinskog rata”.