Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 2n
Sutra: 6° 6° 2n
19. siječnja 2020.
Radikalne mjere

Most predlaže zakon za zabranu pušenja na ulici i sakrivanje alkohola u trgovinama. Što mislite o tome?

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 2. siječanj 2019. u 7:58 2019-01-02T07:58:00+01:00

Za slično se već zalagao i ministar zdravstva Milan Kujundžić, a dr. Ivan Bekavac, predsjednik Mostovog Savjeta za zdravstvo navodi kako bi se trebalo raditi o nadstranačkim mjerama

Most nezavisnih lista u saborsku je proceduru poslao izmjene tri zakona, kojima, tvrde, žele utjecati na zdravlje nacije - Hrvatska je, naime, u vrhu EU zemalja po broju pušača, ljudi s viškom kilograma i pijenju alkohola.

Najzvučniji prijedlog, piše Večernji list je onaj kojim se kojim se predlaže potpuna zabrana pušenja običnih i e-cigareta u javnosti, odnosno na svim javnim naseljenim mjestima te na trgovima i ulicama.

Mostovci predlažu i zabranu GM hrane u školama, obvezuju lokalne jedinice da promiču međugeneracijsku solidarnost, da uključuju učenike u volontiranje, da školske kuhinje imaju voće i povrće isključivo iz ekološkog uzgoja i slično. Prijedlog je i da se alkohol u trgovinama "sakrije", na način na koji je to danas napravljeno s duhanskim proizvodima.

Za slično se već zalagao i ministar zdravstva Milan Kujundžić, a dr. Ivan Bekavac, predsjednik Mostovog Savjeta za zdravstvo navodi kako bi se trebalo raditi o nadstranačkim mjerama. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.