Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 3
Sutra: 20° 20° 3
17. listopada 2019.
Nebriga za javni interes

Most: Ramljak optužio Plenkovića i HNS tvrdnjom da su kreditori temeljem nestabilnosti u državi tražili veća osiguranja

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 27. listopad 2017. u 20:45 2017-10-27T20:45:21+02:00

Sudeći prema izjavama Vladina izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, kreditori Agrokora tražili su veća osiguranja nego što bi ih inače tražili zbog nestabilnosti vlasti. Naravno, ta dodatna osiguranja golem su financijski i interesni uteg Republici Hrvatskoj. Postavlja se pitanje - tko je do toga doveo?, poručuje Most

ZAGREB "Ova Vlada još je jednom pokazala koliko malo mari za javni interes te kako je sama sebi svrha. Sudeći prema izjavama Vladina izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, kreditori Agrokora tražili su veća osiguranja nego što bi ih inače tražili zbog nestabilnosti vlasti. Naravno, ta dodatna osiguranja golem su financijski i interesni uteg Republici Hrvatskoj. Postavlja se pitanje - tko je do toga doveo?", priopćio je Most.
Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Hrvatskog Sabora podsjeća u svom priopćenju: „Koalicija HDZ-HNS, tj. Plenković-Vrdoljak dogovorena je puno prije sklapanja ugovora o roll-upu, a vjerojatno i puno prije nego je Most napustio Vladu. Iako je znao da će formirati Vladu s HNS-om, jer drugog izbora nije imao, Plenković je namjerno održavao nestabilnost do završetka lokalnih izbora. Htio je namagarčiti birače uvjeravajući ih da ni u kojem slučaju neće koalirati s HNS-om. Istu ulogu imao je i Ivan Vrdoljak, koji je također uvjeravao svoje birače i cjelokupnu hrvatsku javnost kako takva koalicija nije opcija“.
U Mostu smatraju kako je upravo tim neodgovornim ponašanjem stvorena situacija zbog koje su kreditori stanje u Agrokoru i izglede za njegovu uspješnu stabilizaciju ocijenili dodatno negativnima. Zbog toga su i tražili ta dodatna osiguranja koja Hrvatsku državu danas i u budućnosti dovode u sluganski položaj.
„Zvuči gotovo nevjerojatno kako su Plenković i HDZ dobrobit države u tako važnoj stvari, beskrupulozno stavili po strani i vodili se isključivo stranačkim interesima, kalkulirajući uspjehom na lokalnim izborima. Neki novi oblik domoljublja, čini se“, zaključio je Petrov.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.