Nismo lagali

Most: “Dječaci” znali ste da je u Šibeniku predviđen predizborni skup

Hina

Foto Jozo TRLAJA / NL arhiva

Foto Jozo TRLAJA / NL arhiva

»Politička platforma Mosta nezavisnih lista odlučno demantira informaciju koja se pojavila u medijima, a u kojoj se tvrdi da splitski rap trojac 'Dječaci' nije bio obaviješten da će njihov nastup u Šibeniku biti u sklopu predizbornog skupa Mosta nezavisnih lista. Njihova booking agentica bila je o tome vrlo jasno i transparentno izvještena, o čemu postoji iscrpna pisana dokumentacija koju smo spremni podijeliti svima zainteresiranima«, navode iz Mosta u priopćenju



ZAGREB  Most nezavisnih lista oštro je u srijedu demantirao tvrdnje splitskog rap trojca »Dječaci« da su nastup na za petak najavljenom predizbornom skupu Mosta u Šibeniku otkazali jer nisu bili obaviješteni da je riječ o političkom skupu. 


»Politička platforma Mosta nezavisnih lista odlučno demantira informaciju koja se pojavila u medijima, a u kojoj se tvrdi da splitski rap trojac ‘Dječaci’ nije bio obaviješten da će njihov nastup u Šibeniku biti u sklopu predizbornog skupa Mosta nezavisnih lista. Njihova booking agentica bila je o tome vrlo jasno i transparentno izvještena, o čemu postoji iscrpna pisana dokumentacija koju smo spremni podijeliti svima zainteresiranima«, navode iz Mosta u priopćenju.


 Neistinom nazivaju informacije da je primoštenski gradonačelnik i prvi na listi Mosta u IX. izbornoj jedinici Stipe Petrina prevario »Dječake«. Tvrde i kako je rap trojac u cijeloj priči »izostavio jedan vrlo uznemirujući detalj, kako su, citiramo booking agenticu ‘Dječaka’, dvojici njihovih članova direktno prijetili splitski predstavnici dvije velike političke stranke i tražili ih da odustanu od koncerta na predizbornom skupu Mosta«.




 »Koliko u tome ima istine, možda najbolje pokazuje činjenica da više ni jedan medijski istup HDZSDP-a ne može proteći bez spominjanja Mosta, pa tako nesposobnjakovići i lopovi iz HDZSDP-a sve češće koriste prljave metode. Rekli bismo, u strahu su velike oči«, ističu u Mostu..


 Navode i riječi Stipe Petrine kako je »krajnje neozbiljno lagati o nečem što je vrlo lako dokazivo«. »Razumijemo ako glazbenici možda ne žele podržati određene političke opcije, razumijemo i to da im je možda isplativije ne nastupati na našem predizbornom skupu, ali ne i zašto je došlo do tako naglog otkazivanja i istovremenog iznošenja neistina u medijima, kojima se želi naštetiti Mostu. Dobro smo upoznati s pritiscima HDZ-a i SDP-a, ali netko se konačno mora tome suprostaviti, baš kao što to činimo mi u Primoštenu već dugi niz godina« kaže Petrina.


 U Mostu tvrde kako je iz mailova s agenticom »Dječaka« i sklopljenog ugovora vidljivo da je čitavo vrijeme dogovaran nastup na predizbornom skupu te kako je sve uredno definirano i ugovorom, a priopćenju su dodali i ugovor koji je Petrina u ime liste sklopio sa splitskom udrugom za kulturno-glazbenu djelatnost Glazbena kutija.


 U ime Glazbene kutije ugovor je potpisala Nada Ujević Bosnić, a udruga se njime obvezala da će 5. studenoga osigurati nastup »Dječaka« na otvorenom prostoru »u sklopu predizbornog inventa«. Petrinina lista za to je Glazbenoj kutiji trebala platiti 21.400 kuna bez PDV-a.


 Nastup Dječaka na Petrininom skupu otkazan je svega nekoliko sati nakon što je najavljen, a splitski reperi su priopćili kako su »naivno uvučeni u cijelu priču« te kako nisu znali da skup u Šibeniku ima političku konotaciju.


 Na njihovo je priopćenje Petrina reagirao objavom na Facebooku, u kojoj je »Dječake« nazvao »Djevojčicama«, prozivajući ih da su »pognuli glave i ustuknuli podvijena repa«. Petrina je priložio i mail za koji tvrdi da ga je napisala menadžerica »Dječaka«, a u kojem se tvrdi da joj je jedan od repera privatno kazao kako su »izloženi strahovitom pritisku dviju velikih stranaka« da ne nastupe na skupu Mosta.