Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 2
Sutra: 12° 12° 2
22. listopada 2018.
Veliki uspjeh

"Moja dugina obitelj" prikupila 300 posto više od traženog iznosa za tiskanje dodatnih primjeraka slikovnice

Foto: D. KOVAČEVIĆ
Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2018. u 11:00 2018-03-02T11:00:00+01:00

Djelo autora Ive Šegote i Maje Škvorc te ilustratora Borne Nikole Žeželja »Moja dugina obitelj» prva je slikovnica o djeci s istospolnim roditeljima u Hrvatskoj i regiji

Tijekom kampanje koju je udruga »Dugine obitelji» lansirala početkom veljače kako bi skupila 18.000 kuna potrebnih za dotisak slikovnice »Moja dugina obitelj» putem platforme Indiegogo, prikupljeno je nešto više od 60.000 kuna, sveukupno 337 posto više od traženog iznosa, izvijestili su u petak iz te udruge.

Djelo autora Ive Šegote i Maje Škvorc te ilustratora Borne Nikole Žeželja »Moja dugina obitelj» prva je slikovnica o djeci s istospolnim roditeljima u Hrvatskoj i regiji. Prvih 500 primjeraka slikovnice, koje je udruga izdala prvenstveno za svoje članove i podržavatelje razgrabilo se i prije nego što je slikovnica predstavljena široj javnosti.

Interes za slikovnicom nastavio je rasti i Dugine obitelji odlučile su se za dotisak tražeći donacije od građana putem crowdfundinga, kako bi omogućili novo izdanje slikovnice u tvrdim koricama te bojanku »Moja dugina obitelj«.

»Nakon što smo podijelili prvih 500 primjeraka slikovnice, poruke i mailovi zainteresiranih osoba nisu prestali stizati. Javljalju nam se gradske i školske knjižnice, zainteresirani roditelji koji žele sa svojom djecom razgovarati o LGBT temama, te nas i dalje iznenađuju pozitivne reakcije i komentari na našu slikovnicu«, kazao je koordinator udruge Daniel Martinović, zahvalivši svima koji su donirali novac za dotisak.

Naglasio je da je gotovo 70 posto od svih donacija iz Hrvatske, što ih, kaže, jako ohrabruje i pokazuje da »unatoč izoliranim incidentima postoje mnogi građani i građanke u Hrvatskoj koji podržavaju dugine obitelji i našu slikovnicu«. Ostatak donacija došao je iz raznih zemalja, Njemačke, Belgije, Ujedinjenog Kraljevstva, Slovenije i Srbije, a jedna donacija je stigla čak iz Obale Bjelokosti.

Osim dotiska slikovnice »Moja dugina obitelj» i izdavanja bojanke, prikupljena sredstva pomoći će i daljnjem razvoju novih izdanja Duginih obitelji. Martinović ističe da će im prikupljena sredstva omogućiti i da dalje razvijaju udrugu, kao i organizaciju njihovih aktivnosti poput grupa podrške.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka