Koprivnički slučaj

Mladen Jozinović smijenjen s mjesta direktora Piškornice

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Dosadašnji direktor Tvrtke Piškornica d.o.o. i njenih tvrtki kćeri Mladen Jozinović, koji je sam sebi isplatio milijun kuna kao nagradu za poslovanje, smijenjen je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici Skupštine društva Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, a na njegovo je mjesto imenovan Mladen Ružman



KOPRIVNICA Dosadašnji direktor Tvrtke Piškornica d.o.o. i njenih tvrtki kćeri Mladen Jozinović, koji je sam sebi isplatio milijun kuna kao nagradu za poslovanje, smijenjen je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici Skupštine društva Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, a na njegovo je mjesto imenovan Mladen Ružman.


Na konferenciji za novinare održanoj nakon izvanredne sjednice Skupštine, kojoj su nazočili predstavnici vlasnika, odnosno župani Darko Koren, Radimir Čačić, Matija Posavec i Željko Kolar, te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović, rečeno je kako je jednoglasno donesena odluka o opozivu Jozinovića, te je naloženo Nadzornom odboru da regulira njegov radno-pravni status.


Koren, koji je i predsjednik Skupštine Društva, istaknuo je da Skupština smatra protupravnom isplatu milijunskog bonusa, koji si je priskrbio Jozinović, stoga traže da vrati novac.




Rečeno je da će daljnji koraci Skupštine i Nadzornog odbora biti poduzimani sukladno nalazima revizije koja je u tijeku. U skoroj budućnosti tvrtke kćeri Piškornica d.o.o. bit će ustrojene tako da će i same dobiti skupštinu, a do tada će njima upravljati novi direktor Ružman.


Ružman je dosad bio zaposlenik HEP-a, po struci diplomirani kriminalist donedavno je u HEP-u obnašao dužnost izvršnog direktora za korporativnu sigurnost.