Peticija s 2700 potpisa

Mještani protiv Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim

Hina

Mi nismo protiv izgradnje, ali protiv smo izgradnje Centra u biseru europske poljoprivrede, rekao je Renato Pinčić



ZADAR Članovi Inicijativnoga odbora mještana Ravnih kotara koji se protive gradnji zadarskoga županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, na današnjoj su konferenciji u Zemuniku Donjem izvijestili javnost da su poslali peticiju s 2700 potpisa predsjedniku Republike, Vlade i Sabora, te svim ustanovama koje sudjeluju u projektu gradnje Centra – ministarstvu zaštite okoliša i prirode, ministarstvu poljoprivrede i ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU.


Ako uskoro ne dobiju odgovor, kako su istaknuli, obratit će se tijelima EU, a najavili su i prosvjede. Najava bivše ministrice Holy da će Hrvatske vode izmijeniti Pravilnik koji koči gradnju Centra bila je kap koja je prelila čašu našega strpljenja. Mi nismo protiv izgradnje, ali protiv smo izgradnje Centra u biseru europske poljoprivrede, rekao je Renato Pinčić.


Ja bih trebao svojoj djeci ostaviti zemlju čistu i zdravu, kao što su je meni ostavili moj djed i pradjed – dodao je. Ne predlažemo novu lokaciju za gradnju, o tome treba odlučiti struka, istaknuo je u ime Inicijativnog obora Zdravko Belušić.




Peticija s 2700 potpisa mještana, koji se protive gradnji Centra na toj lokaciji, poslana je svim relevantnim institucijama, očekujemo njihov odgovor, rekao je Belušić, dodavši kako će pričekati odgovor nekoliko dana.


»Ako ne bude nikakvoga povratnog odgovora, krećemo u akciju. Obratit će se uredima i tijelima EU, a po potrebi organizirat ćemo javne tribine i prosvjede mještana«, poručio je Belušić. Na današnjoj konferenciji članovi Inicijativnog odbora također su najavili osnivanje Eko Udruge »Prijatelji Ravnih kotara«.