Zastupnik Promijenimo Hrvatsku

Mišić objasnio zašto će biti za Marića: ‘Razmišljam svojom glavom, moram isplatiti plaće radnicima’

Hina

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

»Potpisao sam za HDZ i Marića jer razmišljam kao poduzetnik koji mora isplatiti plaće radnicima, koji se bori na tržištu s konkurencijom , jer razmišljam svojom glavom«, kazao je Mišić



U burnoj raspravi o SDP-ovu prijedlogu za opoziv ministra financija Zdravka Marića koja se otegla do ranih jutarnjih sati zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivica Mišić poručio je da daje potporu Mariću jer razmišlja svojom glavom.


»Potpisao sam za HDZ i Marića jer razmišljam kao poduzetnik koji mora isplatiti plaće radnicima, koji se bori na tržištu s konkurencijom , jer razmišljam svojom glavom«, kazao je Mišić, dodavši da se unatoč tome nije posvađao sa svojim stranačkim kolegom Ivanom Lovrinovićem koji je protiv Marića.


»Nijedna me stranke ne može kupiti, ne treba mi od politike ništa, ali treba mi da država ide naprijed«, istaknuo je Mišić.




Kažimir Varda u ime Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, SMSH, Reformista i nezavisnih zastupnika također je kazao da će glasati protiv opoziva Marića, ali i za smjenu predsjednika Sabora Bože Petrova. »Postoji politička odgovornost i ne sporim pravo bilo kome da se ta odgovornost preispituje, ali ne mogu zbog zvanja i obrazovanja podržati tzv. presumpciju krivnje«, rekao je Varda.


Na produbljivanje političke krize upozorio je Milorad Pupovac (Klub zastupnika SDSS-a), te kazao da je zato njegov klub za to da se agonija što prije prekine . »Većina koja sjedi u Saboru je protiv da ovim procesom nitko ne upravlja i da je talac procesa koji je zahvatio Sabor. Dopustili smo da nas voda nosi, pa ako jesmo neka nas i nosi«, kazao je Pupovac, istaknuvši međutim da narod od toga ne može imati nikakve koristi.


S obzirom da je ranije Mostov Nikola Grmoja u nekoliko navrata kazao da će izbori stajati Hrvatsku manje nego Milorad Pupovac i njegovi zastupnici, Pupovac je optužio Most za fašistoidni govor.


Grmoja se pravdao da je nakon napada Pupovca da je fašist i premijera Andreja Plenovića da je revolucionar, zaključio da je neprijatelj Pupovčeve i Plenkovićeve Hrvatske.


»Politička kultura i komunikacija proteklih je dana dotakla dno«, ustvrdio je Ivan Vrdoljak (Klub zastupnika HNS-a i HSU-a) i poručio da će njegov klub glasati za razrješenje Marića, apelirajući da se prestanu širiti laži o HNS-u.


Sporno je, dodala je Nada Turina– Đurić (HNS), što se Marić izuzeo iz odluka o Agrokoru što će značiti, tvrdi, da ćemo imati apsolutno nefunkcionalnog ministra u narednom razdoblju kada će se morati rješavati problemi iz Agokora.


Tulio Demetlika u ime Kluba zastupnika IDS-a, PGS-a i LRI-a kazao je će glasati za opoziv Marića, ali i predsjednika Sabora Bože Petrova. »Ne možemo podržati čovjeka koji se protivi pravu na pobačaj, odbija otići u Jasenovac…Mi za takvu stranku nećemo dignuti ruku«.


Nezavisni zastupnik Željko Lacković se pak predomislio i kazao da zbog okršaja s Mostom oko lokalnih izbora ipak neće glasati za opoziv Marića.


Sjednica je nastavljena pojedinačnom raspravom zastupnika. Glasovanje o povjerenju Mariću predviđeno je za četvrtak.