Predizborna karavana

Miroslav Škoro u Sesvetama: ‘Izbori će biti referendum na kojem ćemo glasati protiv Plenkovića’

P. N.

snimio Borna Filić / Pixsell

snimio Borna Filić / Pixsell

Prometnu nezgodu koju je izazvao autobus njegove političke suparnice Škoro je komentirao pri svom obilasku Sesveta, gdje agitira za glasove birača. Ovom prilikom rekao je da će predstojeći predsjednički izbori zapravo biti "referendum na kojem ćemo glasati protiv Andreja Plenkovića". 



– Nema tog protokola da ne staneš kad ti autobus očeše nečiji automobil, rekao je predsjednički kandidat Miroslav Škoro, komentirajući manju prometnu nezgodu koju je izazvao “predizborni autobus” Kolinde Grabar Kitarović. Podsjetimo, autobus predsjedničke kandidatkinje “očešao” je jedan automobil na cesti, nakon čega se nije zaustavio, nego je nastavio dalje.


Prometnu nezgodu Škoro je komentirao pri svom obilasku Sesveta, gdje agitira za glasove birača. Ovom prilikom rekao je da će predstojeći predsjednički izbori zapravo biti “referendum na kojem ćemo glasati protiv Andreja Plenkovića”.


Komentirajući dobre rezultate koje bilježi u istraživanjima javnog mnijenja, Škoro je ustvrdio: “Nisam u euforiji kad ankete kažu da rastem, niti sam u depresiji kad kažu da padam.”




Rekao je, također, da mu je žao što neće biti sučeljavanja predsjedničkih kandidata, a na pitanje o izgledima za dva kruga izbora odgovorio je: “Samo dragi Bog zna hoće li biti drugog kruga. Vjerujem da u hrvatskom narodu ima dovoljno mudrosti da dočekamo Božić u miru”.


Komentirajući objavu predsjedničkog kandidata Mislava Kolakušića, koji tvrdi da je u kampanji potrošio 12 kuna, Škoro je, prenosi N1 portal, zaključio da je to neodrživo. 


– To je nemoguće. Ne možete štand postaviti, morate ga kupiti, ako ništa drugo. Platio sam medijski prostor, štandove, majice, potrošio sam otprilike 1.984.356 kuna i 24 lipe. Donacija sam imao oko 150, 160 tisuća kuna. Trošim iz vlastitog džepa, rekao je Miroslav Škoro. 


Mnogima neočekivano, Škoro je oštro komentirao na pitanje o ulozi Crkve u Hrvatskoj, odnosno o porukama kardinala Bozanića s mise za Franju Tuđmana.


Škoro je kratko prokomentirao ulogu Crkve u Hrvatskoj i kardinala Bozanića koji je u utorak održao misu za Franju Tuđmana.


“Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva.”