Mirna novogodišnja noć u Istri, osim u prometu

Hina

Reuters

Reuters



 Novogodišnja noć u Istri protekla je mirno, bez većih izgreda koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti na području Istarske županije, izvijestili su u ponedjeljak iz istarske policije te dodali kako na brojnim javnim okupljanjima nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti ozljeđivanja pirotehničkim sredstvima.


Jedino je rovinjska policija u nedjelju zaprimila dojavu s Hitne medicinske pomoći da je jednom djetetu oko 21 sat pružena liječnička pomoć zbog opeklina na šaci zadobivenih uslijed igre s petardama. Osmogodišnje dijete je ozlijeđeno na području Žminja, a policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja.Na istarskim prometnicama tijekom večeri i noći dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su sudionici teško ozlijeđeni te tri prometne nesreće u kojoj je pričinjena materijalna šteta, a zabilježen je i nalet vozila na psa. Policija je u nedjelju oko 21 sat zaprimila dojavu o požaru na kući u ulici Velog Jože u Poreču kojeg su ugasili porečki vatrogasci nakon sat vremena. U požaru nitko nije ozlijeđen a uzrok požara je otvoreni plamen te policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja. Materijalna šteta pričinjena vlasniku, ruskom državljaninu, procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

U Puli raspjevano uz Prljavo kazalište, a u Rovinju uz Parni valjak


Inače, središnje događanje Silvestrova već tradicionalno je za mnoge Puljane i njihove goste bio doček Nove godine na Forumu, a tako je bilo i ove godine gdje je Puljane i njihove goste zabavljala grupa »Prljavo kazalište«, a u ponoć je cijelu Pulu obasjao veliki vatromet. Prve dobre želje u Novoj godini okupljenima je uputila zamjenica gradonačelnika Pula Elena Puh Belci.Za ljubitelje nešto drugačije glazbe, kao i uvijek, pobrinula se ekipa Seasplash platforme koja već niz godina organizira veliki doček Nove Godine u elektroničkim ritmovima. Njihov se party već tradicionalno odvijao na tri pozornice uz nastup dvadesetak DJ-eva i producenata svih generacija koji su posjetiteljima pružili »mješavinu« različitih ritmova za početak nove 2018. godine. Organizirani dočeci na trgovima upriličeni su i u Poreču te u Rovinju gdje se okupilo više tisuća ljudi pa je tako Porečane i brojne goste zabavljao legendarni »Parni valjak«, dok su u Rovinju nastupili mega popularni članovi »Gipsy Kingsa«.Inače, prema podacima turističke zajednice Istarske županije za Božićne i novogodišnje blagdane u Istri je boravilo dvadesetak tisuća gostiju koji su ostvariti sedamdesetak tisuća noćenja. Većina istarskih hotela bila su otvorena za blagdane a među gostima koji su, osim u hotelima, bili smješteni i u ruralnim kućama za odmor te nešto manje u privatnom smještaju, tradicionalno najviše bilo ih je iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije.