Više nije član

Mirko Rašković više nije član SDSS-a

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

NOVO 18.16 Izabrani saborski zastupnik SDSS-a Mirko Rašković istupio je u ponedjeljak iz te stranke, potvrdio je Hini potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.  Na pitanje je li točno da je Rašković istupio iz SDSS-a, Pupovac večeras je odgovorio kratko porukom: »Jest, jutros u 8,01 sati, dopisom predsjedniku i Predsjedništvu SDSS-a«.

 Iako su stranačka tijela odlučila da će podržati lijevu koaliciju Hrvatska raste u sastavljanju vlade, o čemu je Pupovac izvijestio predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, Rašković je zatražio odvojen prijem kod predsjednice Republike i nakon tog sastanka u četvrtak 26. studenog, rekao novinarima kako je od nje zatražio političku zaštitu zbog pritisaka iz njegove stranke u pogledu davanja potpore mandataru vlade. Novinarima je rekao da ga više osoba pritišće i traži da učini ono što njegova »savjest ne prihvaća«, te da će svoj potpis dati onog trenutka kada kao manjinac »osjeti da netko ima većinu«. Nakon toga Pupovac ga je javno pozvao da kaže tko ga pritišće i s kime se sastao dan prije konzultacija na Pantovčaku.


 Večernji list je prenio je danas izjavu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića da SDSS nije imao namjeru Raškovića isključiti iz stranke, nego razgovarati s njim i pitati ga tko mu je prijetio i ucjenjivao ga.


 Prenosi i izjavu Milorada Pupovca kako očekuje od Mirka Raškovića da vrati mandat koji je SDSS-ov, da je Rašković u Kninu dobio nešto više od 2000 glasova, a u cijeloj Hrvatskoj oko 8000 glasova, i to zahvaljujući SDSS-u.




————————————-


Mirko Rašković napustio je SDSS-a  nakon što je došlo do sukoba između njega i Milorada Pupovca.


Podsjetimo, predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović u petak je opovrgnuo da je bilo tko iz stranke prijetio izabranom zastupniku SDSS-a Mirku Raškoviću, kazavši kako je iznanađen njegovim “kontradiktornim” istupom nakon konzultacija o mandataru Vlade s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović


Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u petak je rekao da bi član SDSS-a Mirko Rašković svojim kolegama trebao reći tko ga pritišće u vezi s potporom za mandatara vlade kao i to s kime se dan prije konzultacija na Pantovčaku sastao i o čemu je tom prilikom razgovarao.