Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. siječnja 2020.
Vođa Demokrata zgrožen

Mirando Mrsić o uklanjanju snjegovića: 'U Hrvatskoj je na djelu ozbiljna cenzura'

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2019. u 17:19 2019-12-07T17:19:32+01:00

'Već sutra možemo očekivati da ćemo kao društvo umjesto naprijed, napraviti korak unatrag. Uklanjanje snjegovića pod izlikom vrijeđanja vjerskih osjećaja nije kultura, to je jednoumlje, tiranija i kulturni fašizam. Protiv toga se treba boriti', zaključio je Mrsić

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić komentirao je slučaj uklanjanja snjegovića u Velikoj Gorici.

„Nije normalno da se u Hrvatskoj, 2019. s javnog prostora uklanjaju umjetnička djela pod izlikom da vrijeđaju vjerske osjećaje građana. Slučaj uklanjanja snjegovića u Velikoj Gorici alarm je da se u Hrvatskoj dešava ozbiljna cenzura na javnom prostoru pod izlikom vrijeđanja vjerskih osjećaja", upozorio je Mirando Mrsić, predsjednik stranke Demokrati.

"Kultura, umjetnost su uvijek u povijesti propitkivali društvo i na neki način provocirali, jer je to i zadaća umjetnosti. Ne vidim što to u snjegovićima vrijeđa vjerske osjećaje i kako su snjegovići dio vjerske kulture. Ovo podsjeća na zemlje u kojima je vlast u rukama vjerskih vođa, a vjerska policija uvodi ćudoređe po ulici", naglasio je Mrsić.

"Hrvatska mora biti daleko od toga! Ako se nastavi ovako, već sutra možemo očekivati popis zabranjenih knjiga, zabranjene glazbe i sl. Već sutra možemo očekivati da ćemo kao društvo umjesto naprijed, napraviti korak unatrag. Uklanjanje snjegovića pod izlikom vrijeđanja vjerskih osjećaja nije kultura, to je jednoumlje, tiranija i kulturni fašizam. Protiv toga se treba boriti“, zaključio je Mrsić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.