Razočaran isključenjem

Mirando Mrsić: ‘To je politička smjena, vrhuška me se odlučila riješiti, vratit ću se u SDP’

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»Trendovi koji su loši, na žalost će se nastaviti i dalje. Samo je pitanje vremena kada će u SDP-u doći do moralnog, kadrovskog i političkog provjetravanja i tada ću se vratiti u SDP«, uvjeren je Mrsić



Mirando Mrsić je nakon isključenja iz stranke izjavio da je »razočaran odlukom Glavnog odbora«.


»U raspravi nisam dobio nijedan argument koji bi osporio moj stav da je moj Zakon o doprinosima socijaldemokratski. Drago mi je što nisam podlegao pritiscima da povučem zakon«, rekao je. »Ovo je jedna politička smjena, gdje se očito samo tražio razlog da se ta odluka donese na Predsjedništvu, a vrhuška je odlučila da me se politički riješi«, ustvrdio je Mrsić, naglasivši kako ovo nije kraj.


»Trendovi koji su loši, na žalost će se nastaviti i dalje. Samo je pitanje vremena kada će u SDP-u doći do moralnog, kadrovskog i političkog provjetravanja i tada ću se vratiti u SDP«, uvjeren je Mrsić.




Mrsić nastavlja rad u Saboru kao nezavisni zastupnik te poručuje da će sa svojim timom nastaviti raditi dalje. »Emocionalno mi nije lako jer sam 20 godina proveo u SDP-u, ali i dalje ostajem s njima prijatelj i netko tko će se uvijek javiti na telefon«, zaključio je Mrsić.


Komadina: Mrsić se sam isključio, Dragovan: Bilo bi loše da se to ponovi


Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina ocijenio je da je sjednica Glavnog odbora rezultirala »kadrovskim jačanjem stranke zbog htijenja predsjednika da stranka bude što efikasnija«. Smatra da se Mrsić sam isključio iz stranke.


»Članovi stranke bi morali znati kada treba stati na loptu«, kazao je Komadina, naglasivši da je imao priliku ostati članom, ali nije htio povući zakon.


»Mrsić je već imao opomenu, ali današnja situacija je bila kap koja prelila čašu«, istaknuo je, dodavši da u SDP-u ima mjesta za sve.


»Osobno sam uvijek bio protiv isključivanja i Aleksandre Kolarić i Slavka Linića i cijelog Splita, ali Mrsić se sam isključio time što nije htio povući zakon«, kazao je, napomenuvši da »tvrdoglavost u politici ne ide jer tada karika puca«. Komadina ne zna hoće li netko od SDP-ovih zastupnika poći za Mrsićem jer »ne želi čarobirati«.


Naglasio je i da u Hrvatskoj ima puno važnijih od ove, istaknuvši da se danas prosvjedovalo protiv ljudske jednakosti i Istanbulske konvencije, što je sramota.Na kraju je zaključio da mu je žao što Mrsić tako postupio.

Dragovan: Isključenje je bilo nepotrebno


Za Igora Dragovana ova je odluka bila nepotrebna. »Mi smo stranka koja gaji različita razmišljanja, bori se za ljude, brani pravo na drugo mišljenje, a ovo danas nije bilo to«, smatra Dragovan. Kazao je da se »za sebe ne boji, ali da bi bilo bi loše da se takva praksa nastavi, pogotovo jer je u kampanji aktualnog predsjednika bilo rečeno da takve prakse više neće biti«.


Upitan hoće li ići za Mrsićem, odgovorio je da je dao najbolje godine stranci i osjeća ljudsku obavezu da završi pošteno ovaj mandat do kraja.