Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Zakonska procedura

Ministrica Žalac u statusu okrivljene zbog izazivanja prometne nesreće

Ministrica Žalac u statusu okrivljene zbog izazivanja prometne nesreće
Ministrica Žalac u statusu okrivljene zbog izazivanja prometne nesreće
Autor:
Objavljeno: 14. travanj 2019. u 22:41 2019-04-14T22:41:43+02:00

Zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je prije mjesec dana, s nevažećom vozačkom dozvolom, naletjela na 10-godišnjakinju, protiv ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u svojstvu okrivljene otvoreno je istraživanje, objavio je Jutarnji list od ponedjeljka, pozivajući se na Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima.

Iz odgovora nadležnog odvjetništva tom listu proizlazi, iako nije i izrijekom navedeno, da je ministrica Žalac o tome u međuvremenu i obaviještena te da joj je kao okrivljenici uručena pouka o pravima.
Riječ je, navodi se, o uobičajenoj zakonskoj proceduri u sklopu koje se provode dokazne radnje kako bi se odlučilo o odbacivanju prijave ili podizanju optužnice.
Žalac je 9. ožujka ujutro u Ulici Ćirila i Metoda, vozeći peugeot 308, naletjela na 10-godišnju djevojčicu te ju ozlijedila, a naknadno se utvrdilo i da je automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole.

Dijete je najprije prevezeno u bolnicu u Vinkovcima, no zbog težine ozljeda potom je prebačena u KBC Osijek.
U vladi su isticali nakon nesreće kako ne vide nikakvu političku odgovornost ministrice te da se takva nesreća mogla dogoditi svakome, no javnost i oporba pokrenuli su pitanje njezine odgovornosti.
»Jako sam potresena«, poručila je pred novinarima uplakana Žalac dva dana nakon nesreće, izvijestivši javnost da je odmah, a ponovno i toga dana, premijeru ponudila svoj mandat na raspolaganje, što on nije prihvatio.
Pitanje isteka vozačke dozvole tužiteljstvo je nakon nesreće prebacivalo na policiju, a policija na tužiteljstvo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.