Brza reakcija

Ministrica Divjak se oglasila o potresnom slučaju prvašice koja je ostala bez razreda

Hina

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

Odmah smo kontaktirali Grad Zagreb koji je nadležan za ta pitanja kako bi se situacija što prije riješila te sam ponudila pomoć Gradskom uredu za obrazovanje«, napisala je ministrica Divjak



Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u utorak ujutrlo kako ju je iznimno ražalostilo pismo majke jedne učenice s posebnim potrebama koja je na prvi dan škole ostala bez razreda te je istaknula kako takvu praksu smatra potpuno nedopustivom. 


»Iznimno me ražalostilo vidjeti pismo majke male Elene i smatram takvu praksu potpuno nedopustivom. Odmah smo kontaktirali Grad Zagreb koji je nadležan za ta pitanja kako bi se situacija što prije riješila te sam ponudila pomoć Gradskom uredu za obrazovanje«, napisala je ministrica Divjak na svom facebook profilu.


Majka djevojčice iz Zagreba u ponedjeljak je na facebooku napisala otvoreno pismo hrvatskim institucijama u kojem ističe da je njezina kći, koja je jučer trebala krenuti u prvi razred osnovne škole, ostala bez dodijeljenog razreda jer ta škola uopće nije bila upoznata da ona tamo treba pohađati nastavu.




Napisala je da je Gradski ured za obrazovanje odlučio u koju će školu njezina kći, ali da su u toj školi »docekani upitnim pogledima rukovodstva škole koje pojma nije imalo tko su, odakle su i što rade tamo«.


»Pregledavši moje papire koje nikada nisu dobili od Gradskog ureda, zaključili su da osim sto nemaju mjesta, nemaju niti program koji je primjeren za Elenu. A Gradski je odlučio da će ići u baš tu školu«, napisala je ta majka čije se pismo brzo prošilirolo društvenim mrežama i medijima.