Hrvatski projekt

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta će isplatiti još 3.6 milijuna kuna za Europske sveučilišne igre

Hina

Maskota igara - Hrki

Maskota igara - Hrki

Iz organizacije ESI-a nisu željeli posebno komentirati priopćenje MZOS-a ali nisu krili zadovoljstvo sastankom i nastavkom komunikacije s Ministarstvom



Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sudjelovat će u sufinanciranju projekta Sveučilišnih sportskih igara s  iznosom od 10 milijuna kuna, a najveći dio tog iznosa već je podmiren, rečeno je u petak Hini iz Ureda za odnose s javnošću MZOS.


“Nakon što je Vlada RH u petak, 22. travnja usvojila uredbu o raspodjeli sredstava od igara na sreću (Uredba o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu), MZOS će isplatiti 3.6 milijuna kuna za projekt Europskih sveučilišnih igara.


Isplatom tog iznosa, Ministarstvo je u potpunosti ispunilo svoje dogovorene obveze od 10 milijuna kuna sufinanciranja projekta ESI 2016.”, odgovoreno je Hini na upit o stavu ministarstva o financijskoj pomoći u realizacije Europskih sveučilišnih igara koje će se uz sudjelovanje 5.500 studenata sportaša iz više od 350 sveučilišta iz 45 zemalja Europe održati od 12. do 25. srpnja u Rijeci i Zagrebu.




Iz MZOS ističu da su se, sukladno Elaboratu za kandidaturu Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) za organizaciju Igara i Planu dotoka prihoda sredstva za razdoblje 2013.-2016., Europske sveučilišne igre (ESI), pored MZOS-a obvezali da će sufinancirati ESI i  Grad Zagreb, Grad Rijeka te Hrvatski akademski sportski savez, a računaju i na podršku sveučilišta što je  i praksa drugih europskih sveučilišta.


“Važno je napomenuti kako je trenutna razina financiranja redovnih aktivnosti akademskog sporta iz proračuna za sport MZOS-a povećana za više od 300% u proteklom razdoblju što govori u prilog tezi o podršci ovom projektu i aktivnostima Saveza”, ističu iz Ureda za odnose s javnošću MZOS-a i podsjećaju da će se idući tjedan održati sastanak sa svim sudionicima ovog projekta.


Iz organizacije ESI-a nisu željeli posebno komentirati priopćenje MZOS-a ali nisu krili zadovoljstvo sastankom i nastavkom komunikacije s Ministarstvom.


“Organizatori Igara raduju se najavljenom sastanku i komunikaciji s Ministarstvom. Nejasnoća ima ali se nadamo kako ćemo u izravnoj komunikaciji uspjeti otkloniti sve njih. Igre su projekt Republike Hrvatske i mi samo želimo da se prema njima tako i odnosi.”,  napominju iz organizacije Europskih sveučilišnih igara.