Blaženka Divjak

Ministarstvo u petak objavljuje uputstva za nadoknadu nastave: ‘Pripremali smo sve scenarije’

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



ZAGREB Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak najavila je u četvrtak uoči sjednice Vlade da će opcije nadoknade nastave zbog štrajka u osnovnim i srednjimškolama biti poznate u petak, istaknuvši da načini nadoknade ovise i o tome hoće li učitelji i nastavnici prihvatiti Vladinu ponudu.


“Danas smo pripremali planove i scenarije za situaciju da učenicima nedostaje 15 dana nastave, te za slučajeve ako ima i više dana”, izjavila je Divjak novinarima dodavši da danas ne želi iznositi detalje.


Kazala je da opcije nadoknade ovise i o tome hoće li učitelji i nastavnici prihvatiti ponudu Vlade za prekid štrajka te da će ih ministarstvo predstaviti sutra, kada budu službeno poznati rezultati izjašnjavanja učitelja i nastavnika o Vladinoj ponudi.




Učenici su zbog štrajka u osnovnim i srednjim školama propustili gotovo tri tjedna nastave, a ministrica je takvu situaciju ocijenila teškom i ozbiljnom.


Na pitanje treba li kao resorna ministrica zbog cjelokupne situacije dati ostavku, Divjak je odgovorila kako “ona nije dezerter”.


“Pogotovo sada kada me napadaju ovi veliki reformatori i junaci. Razočaravajuće je da je vama bolja pozicija u politici ako uđete s policijskim dosjeom ili kao poslušnik, bez stava i bez znanja, nego ako uđete s iskrenom namjerom i planom kako promijeniti stvari u hrvatskom društvu”, kazala je Divjak.