Sastanak tek sutra

Ministarstvo turizma demantira da su veleposlaniku Rusije poručili da je ”Jadran već bukiran”: Ministar i on još se nisu susreli

P. N.

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

Ne znamo na koji se točno razgovor Njegova Ekselencija referira, s obzirom da je službeni sastanak zakazan tek za sutra



Nakon što je u medijima prenesena izjava veleposlanika Ruske Federacije da na Jadran planira doputovati 300 tisuća Rusa, reagiralo je Ministarstvo turizma koje u priopćenju navodi:


” Nastavno na izjave izašle jučer i danas u medijima veleposlanika Ruske Federacije koje glase:


„Kada sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisuća Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisuća”, kazao je Azimov.




 


Ne znamo na koji se točno razgovor Njegova Ekselencija referira, s obzirom da je službeni sastanak između Veleposlanika i ministra turizma Antona Klimana, otprije i nevezano uz ovu temu, zakazan tek za sutra (ponedjeljak 7.3.2016.).


Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica, zajedno sa svojim predstavništvom u Mokvi i ove godine provodi dodatne aktivnosti kako bi privukli ruske turiste u Hrvatsku. Prošloga tjedna ministar Kliman održao je službeni sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Mirom Kovačem, upravo kako bi dogovorili jednostavniju i bržu proceduru za dobivanje viza za Hrvatsku turistima iz Ruske Federacije.


Uzevši u obzir napore Ministarstva turizma te promotivne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice, očito je kako je naš cilj upravo privlačenje turista iz Rusije u Hrvatsku. Odlične informacije iz Rusije što se tiče interesa za Hrvatsku nas iznimno vesele, kao i činjenica da je Hrvatska prema National Geograficu u Rusiji proglašena za TOP destinaciju za obiteljski odmor.


To će svakako biti i jedna od tema sutrašnjeg sastanka ministra Klimana te veleposlanika Ruske Federacije.