Ministarsko priopćenje

Ministar ima i može: ‘Kuću sam kupio za 195.000 eura. Cijeli život sam radio i stvarao’

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

"Možda će zvučati patetično ili 'opravdavajuće', ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno: cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima", naveo je večeras Kujundžić reagirajući na objavu u medijima.



ZAGREB – Ministar zdravstva Milan Kujundžić priopćio je danas u povodu medijskih napisa o kupnji kuće u Zagrebu, kako su supruga i on kuću kupili kuću za 195.000 eura te da je cijela transakcija bila transparentna i zakonita, a kupnju je prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.


Portal Telegram objavio je danas da je obitelj ministra zdravstva Milana Kujundžića krajem prošle godine kupila je još jednu kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić te da je kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila 1,462.500 kuna. Pritom su upozorili kako u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla isplatiti tu nekretninu.


“Možda će zvučati patetično ili ‘opravdavajuće’, ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno: cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima”, naveo je večeras Kujundžić reagirajući na objavu u medijima.




“Pred kraj svog radnog vijeka moja supruga i ja smo zaključili da bi za ‘mirnu i sigurnu starost’ bilo dobro investirati u kupnju nekretnine. Stoga smo odlučili kupiti kuću u Zagrebu u vrijednosti 195 000 eura (protuvrijednost u kunama). S obzirom da godinama, a i sada, imamo mjesečni zbroj plaća preko 40 000 kuna, odlučili smo podići kredit, uložiti ušteđevinu i nešto posudit od prijatelja”.


Ministar zdravstva navodi kako su za kupnju kuće podigli kredit od 100 000 eura u PBZ-u, 55 000 eura platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40 000 eura privatno posudili od prijatelja, pri čemu je ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika te novac uplaćen na račun prodavatelja kuće.


“Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu”, istaknuo je Kujundžić