Manifestacija "Hodanjem do zdravlja"

Ministar Varga s Riječanima šetao od Bazarigovog prolaza do Molo longa

Hina

»Svakoga dana trebalo bi napraviti 4000 do 6000 koraka, to ne traje dugo, oko 45 minuta. Bilo bi dobro da svatko napravi takvu redovitu šetnju nakon posla, prije lagane večere i spavanja, to ne košta ni lipe«, rekao je Varga tom prigodom



RIJEKA  Javnozdravstvena manifestacija »Hodanjem do zdravlja«, u kojoj je u šetnji od Bazarigovog prolaza do Molo longa s još oko 100 šetača sudjelovao i ministar zdravlja Siniša Varga, održana je danas u Rijeci.


»Svakoga dana trebalo bi napraviti 4000 do 6000 koraka, to ne traje dugo, oko 45 minuta. Bilo bi dobro da svatko napravi takvu redovitu šetnju nakon posla, prije lagane večere i spavanja, to ne košta ni lipe«, rekao je Varga tom prigodom.


Novinari su ga ponovno upitali namjerava li dati ostavku i mili li da je zbog čestih afera postao uteg za Vladu, na što je Varga odgovorio kratkim »ne«.




Cilj akcije Hodanjem do zdravlja, koja se provodi kao dio nacionalnog programa Živjeti zdravo je promicanje zdrave prehrane, promicanje tjelesne aktivnosti i prevencija kardiovaskularnih bolesti, a organizirali su ju Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i županijski Zavod za javno zdravstvo.


U slopu akcije građanima su podijeljene edukativne brošure, mjerena im je visina krvnoga tlaka, šećera u krvi, demonstrirano je pružanje prve pomoći.


Cilj ovakvih akcija je učiniti hodanje redovitom tjelesnom aktivnošću, odnosno promovirati hodanje kao kontinuiranu aktivnost, koja će se ubuduće jednom mjesečno, redovito organizirati riječkim šetnicama.


U organizaciju akcije, koja će imati stručno vodstvo, uključili su se i članovi riječkih planinarskih društava.