Župan u metropoli

Milinović: Ne odlazim iz Zagreba dok se ne osiguraju plaće

Hina

Snimio Nenad REBERŠAK

Snimio Nenad REBERŠAK

»Došao sam 'u boj za narod svoj'. Ne idem iz Zagreba dok se ne osiguraju plaće za 260 ljudi. S predsjednikom Županijske skupštine Marijem Kustićem nema više razgovora. To je čovjek koji me laže, koji laže Vladu«, rekao je Milinović po dolasku na Markov trg



ZAGREB Lički župan Darko Milinović po dolasku u Zagreb u četvrtak je poručio da iz Zagreba ne odlazi dok se ne osiguraju plaće za korisnike županijskog proračuna, te da je spreman za nove izbore za Županijsku skupštinu.


Nakon što je u četvrtak po peti put odgođena sjednica ličko-senjske Županijske skupštine na kojoj se trebao izglasati županijski proračun, Milinović je došao u Zagreb zatražiti sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem upozorivši kako se »bez proračuna ne mogu isplatiti plaće«.


»Došao sam ‘u boj za narod svoj’. Ne idem iz Zagreba dok se ne osiguraju plaće za 260 ljudi. S predsjednikom Županijske skupštine Marijem Kustićem nema više razgovora. To je čovjek koji me laže, koji laže Vladu«, rekao je Milinović po dolasku na Markov trg.




Objasnio je da mora službeno dobiti dokument koji potvrđuje da ne krši zakon ako korisnicima isplati plaće, a sam nema pravo donijeti taj dokument jer je konstituirana Županijska skupština.


Poručio je da će plaće biti isplaćene već danas ako mu Ministarstvo financija kaže da ima zakonsko pravo na to.


Upitan hoće li upozoriti premijera Plenkovića da je neisplata plaća kazneno djelo, odgovorio je da to svi znaju.


»Ne bih došao u Zagreb da nisu u pitanju plaće 260 ljudi. Oni moraju platiti kredite, godišnji odmor svojoj djeci, maturalna putovanja. Ja iz Zagreba ne idem, kampirat ću ovdje dok ne dobijem uvjerenje da ne kršim zakon ako isplatim plaće«, ponovio je Milinović.


Uvjeren je da će se pronaći način za deblokadu županije. Tvrdi da je proračun »najbolji u povijesti Ličko-senjske županije« i poručuje da je spreman za izbore za Županijsku skupštinu.