Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 25° 1
Sutra: 28° 30° 2
19. lipnja 2018.
Žestoka reakcije šefa IDS-a

Miletić: Vlada je danas legitimirala utašku simboliku. Ovo je sramota za cijelu Hrvatsku

Boris Miletić, Foto: Glas Istre
Boris Miletić, Foto: Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2017. u 16:31 2017-09-07T16:31:00+02:00

Čini da je time Hrvatska postala jedina zemlja u Europi u kojoj je dopušteno isticanje simbola fašističkih režima, kaže Miletić

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić ustvrdio je u četvrtak kako je odlukom da se ploča s ustaškim pozdravom Za dom spremni! premjesti iz Jasenovca na novu lokaciju, Vlada legitimirala ustašku simboliku i normalizirala je u javnom prostoru.

»Odlukom da se ustaški pozdrav postavi na novoj lokaciji, umjesto da se potpuno ukloni, Vlada je legitimirala ustašku simboliku i normalizirala je u javnom prostoru«, navodi Miletić u priopćenju za javnost dodavši »kako se čini da je time Hrvatska postala jedina zemlja u Europi u kojoj je dopušteno isticanje simbola fašističkih režima«.

Premještanje ploče u Novsku nazvao je uvredljivim i licemjernim, te poručio kako građani iz toga jedno mogu shvatiti da je pozdrav Za dom spremni! prihvatljiv svugdje osim u Jasenovcu.

»To je sramota za cijelu Hrvatsku. Imali su priliku konačno riješiti problem veličanja ustaštva i zatvoriti tu priču, a oni su umjesto toga povukli potez kojim su dali zeleno svjetlo ustaškoj ikonografiji«, naglasio je Miletić dodavši kako su temeljne europske i građanske vrijednosti, poput antifašizma, u Hrvatskoj postale dio jeftine političke trgovine.

»To je svakom normalnom siguran znak za uzbunu«, zaključuje predsjednik IDS-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka