Zasad ništa od potpisa

Miletić: ‘Nismo odbili koaliciju sa SDP-om, ali odlučit ćemo sredinom rujna’; Jovanović: ‘Čekat ćemo’

Hina

»Ništa se nije promjenilo od nedjelje i od našeg susreta u Barbanu. Građanima Istre je važno da se realiziraju i provode projekti, a ne mjesta na listi. Mi inzistiramo na programskoj koaliciji«, izjavio je Miletić



“Nismo odbili koaliciju sa SDP-om, ali inzistiramo na programskoj koaliciji, koja jamči realizaciju važnih projekata za Istru i njezine građane”, izjavio je danas predsjednik IDS-a Boris Miletić, nakon što je ranije tijekom dana istupio glavni tajnik stranke Giovanni Sponza. On je uz ostalo istaknuo kako “pritisak SDP-a da se pošto-poto potpisuje koalicija bez ikakvog programa nije dobar i IDS iz odgovornosti prema građanima na to ne može pristati”.


»Ništa se nije promjenilo od nedjelje i od našeg susreta u Barbanu. Građanima Istre je važno da se realiziraju i provode projekti, a ne mjesta na listi. Mi inzistiramo na programskoj koaliciji«, izjavio je Miletić za Hinu.


Napomenuo je kako nema ovlasti, bez odobrenja tijela stranke, odlučiti o načinu izlaska stranke na izbore te ponovio kako će se Savjet IDS-a održati sredinom rujna i odlučiti o izlasku na izbore.




SDP-ov koordinator za Rijeku i Istru Željko Jovanović kazao je, pak, kako im ne pada na pamet raditi pritisak na IDS.


“Ne pada nam na pamet raditi bilo kakav pritisak, pa oni su dio ove vlade i ni jednom riječju dosad nisu pokazali da nisu zadovoljni našim zajedničkim radom, kao sto ni na dosad održanim zajedničkim sastancima nije bilo spornih pitanja. Uostalom zaključena potreba razgovora oko Istarskog ipsilona u Barbanu odmah je i ostvarena i dogovoren je sastanak sa nadležnim ministrima. Kao sto smo rekli, vrata su im otvorena, pa ako moraju čekati odluku stranačkih tijela mi to poštujemo i nismo opterećeni da se našoj koaliciji priključe i naknadno ako to od IDS-a tako zatraži njihovo stranačko tijelo, kao sto i mi potpisujemo koalicijski sporazum narednih dana jer to od SDP-a traže ostali koalicijski partneri”, izjavio je za naš list Jovanović.


Sastanak s ministrima oko ‘Ipsilona’ trebao bi se, doznajemo, održati u četvrtak.