Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 3n
Sutra: 5° 5° 3n
21. veljače 2020.
Predsjednički kandidat

Milanoviću sve oko Vlade 'zaudara na već viđeno': 'Prijetvornost i vjerolomnost Plenkovića i Kuščevića treba kazniti'

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 8. srpanj 2019. u 13:36 2019-07-08T13:36:15+02:00

ZAGREB SDP-ov kandidat za predsjednika Republike Zoran Milanović osudio je u ponedjeljak premijera Andreja Plenkovića i ministra uprave Lovru Kuščevića zbog afere s prenamjenom zemljišta na Braču, poručivši kako njihovu "prijetvornost i vjerolomnost treba kazniti".

"Sve ovo oko aktualnog premijera i njegovog ministra jako 'vjerodostojno' zaudara na već viđeno", ocijenio je Milanović na svojoj facebook stranici.

Slučaj gašenja obiteljske tvrtke iz koje je prethodno do srži isisana sva supstanca, a naručitelji i državni proračun prevareni jest priča za sebe i njom neka se bave oni kojima je to u opisu posla, poručuje Milanović.

Dodaje kako nema ništa protiv toga da nečija priobalna djedovina, ali i neka druga, jednom postane građevinska zona, ako je to po zakonu i osnovama urbanizma. "Samo duboko jalna bića imaju s tim problem", kaže Milanović.

No, ako je istina da su Kuščevići kupili obično šipražje od svog sumještanina, da bi to šipražje pravno/političkom alkemijom uskoro postalo pozlaćeno i stostruko vrednije, radi se o nečemu puno gorem.

Takvu prijetvornost i vjerolomnost treba kazniti. Tu se ne radi o običnim, malim ljudskim slabostima, ističe Milanović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.