Je li šef SDP-a vrijeđao BiH?

Milanovićeve izjave zanimljive medijimau BiH, reagiranja političara gotovo da i nema

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Najtiražniji list u BiH »Dnevni avaz« u četvrtak informaciju o tajno snimljenim izjavama predsjednika SDP-a Hrvatske donosi na prvoj stranici uz naslov »Milanović vrijeđao našu zemlju«



SARAJEVO Izjave predsjednika SDP-aa Zorana Milanovića u kojima on živopisnim jezikom opisuje stanje u Bosni i Hercegovini u toj su zemlji naišle na značajnu medijsku pozornost no službenih reagiranja na Milanovićeve ocjene do četvrtka poslije podne gotovo da i nije bilo uz iznimku onoga koji dolazi iz oporbene Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH).


U kratkom priopćenju iz te su stranke poručili kako su Milanovićeve izjave neprihvatljive te kako samo dodatno kompliciraju političko stanje u BiH ali i regiji. »Najmanje što jedan čelnik SDP-a može učiniti jest da u svojim istupima ne dovodi u pitanje vrijednosti na kojima se jedino može graditi normalna država«, stoji u priopćenju u kojemu se ističe kako je nacionalistička politika i retorika zapreka da BiH postane članicom EU-a.


»Ovakvim izjavama Milanović pokazuje da ne razumije BiH i da je dopustio da stereotipi osmišljeni u kuhinjama nacionalističkih tabora, osim njihove, određuju i njegovu politiku«, ocjena je SDP BiH.




Najtiražniji list u BiH »Dnevni avaz« u četvrtak informaciju o tajno snimljenim izjavama predsjednika SDP-a Hrvatske donosi na prvoj stranici uz naslov »Milanović vrijeđao našu zemlju«.


Za »Oslobođenje« to je pak vijest za zadnju stranicu uz naslov »To uopće nije država, to je ‘big shit’«.


Za medije u Republici Srpskoj važnija je pak bila Milanovićeva ocjena o tome kako je Srbija »šaka jada«.


Komentari na internetskim portalim su brojni a u rasponu su od potpunog odobravanja Milanovićevih izjava kao notornih činjenica do žestokih napada u kojima ga se optužuje kao sljedbenika politike podjele BiH.